Марина Бех-Романчук: «Сподіваюся, що завтра буде краще і я зможу атакувати свій особистий рекорд»

1084
Фото (с)Alexander Hassenstein/Getty Images for European Athletics

Кваліфікаційні змагання стрибунок у довжину на чемпіонаті Європи в приміщенні для збірної України закінчилися без сюрпризів. Чинна бронзова призерка зимових континентальних першостей Марина Бех-Романчук потрапила до фіналу з третім результатом.

Вихованка Вадима Крушинського у першій спробі приземлилася на позначці 6м60см, а у другій покращила свій кваліфікаційний результат до 6.66м.

«Кваліфікаційні стрибки були доволі легкими і невимушеними, – поділилася своїми враженнями Марина Бех-Романчук у мікст-зоні організаторам турніру. – Сподіваюся, що завтра буде навіть краще і я зможу атакувати свій особистий рекорд. Торунь арена мені дуже добре знайома, адже самі на ній рік тому я і встановила своє найкраще зимове досягнення 6м96см. Тепер моя ціль – показати якомога вищий результат. Цей сезон досить цікавий. В секторі для стрибків у довжину я стартувала лише двічі, тому зараз мені дуже складно спрогнозувати, у якій формі знаходяться мої суперниці, і як може розгорнутися боротьба у фіналі.»

«Щодо дівчат, то ті, хто по сезону показував високі результати, дійсно готові. У кваліфікації ніхто не викладався на всі сто. Думаю, всі берегли сили саме на завтра. Фінал буде цікавим, – додала Марина в інтерв’ю ФЛАУ. – Щодо мене, до я почуваюся відмінно і добре готовою, не зважаючи на чимало обмежень, які ми мали цієї зими.

Ви не стали виконувати третю спробу, оскільки Ваше потрапляння до фіналу було вже очевидним?

Тренер уже після першої спроби говорив, що далі можна не стрибати. Дивлячись на стрибки суперниць, ми розуміли, що цього результату буде достатньо для виходу в фінал. Втім, ми вирішили все ж таки стрибнути, щоб розбігатися після дороги, відчути своє тіло і готуватися до завтрашніх стрибків.

Як Ви реагуєте на Ваші кваліфікаційні цифри: 666?

Не реагую взагалі, бо в моєму житті багато шісток.

Протягом сезону ви неодноразово говорили, що є досить багато моментів, над якими потрібно попрацювати, аби досягти максимуму в Торуні. Все вдалося виправити?

Побачимо завтра. Не буду говорити, оскільки я досить забобонна. Завтра фінал. Він і покаже, що ми зробили, а що не встигли. Будемо налаштовуватися».  

У кваліфікації Торуня далі українки вдалося стрибнути лише фіналістці чемпіонатів світу та Європи Хадді Саньї зі Швеції (6.78м) та новоспеченій рекордсменці світу серед юніорів у приміщенні, лідерці світового сезону 18-річній італійці Ларіссі Япікіно (6.70м). Цікаво, що за всю історію чемпіонатів Європи в приміщенні найвищий кваліфікаційний показник мала три-разова переможниця зимових континентальних першостей Івана Шпанович. У Белграді 2017 сербка вийшла у фінал з результатом 7м03см.

Щодо подій у торунському секторі сьогодні, то чинна чемпіонка світу Малайка Міхамбо ледь не створила сенсацію зі знаком «мінус». Німкеня врятувала ситуацію лише в третій спробі, стрибнувши на 6м58см і вийшла до фіналу з п’ятим показником.

Вісімку фіналісток замкнула бронзова призерка чемпіонату світу в Дегу 2011 року білоруска Анастасія Мірончик-Іванова результатом 6м55см.

Фінал жіночих стрибків у довжину відбудеться у суботу, 6 березня о 20:40 за київським часом.