Торунь-2021: Катерина Климюк – про перше коло з бігу на 400 метрів і особистий рекорд

958

Слідом за Анною Рижиковою до півфіналу з бігу на 400 метрів на чемпіонаті Європи в приміщенні вийшла ще одна українка – Катерина Климюк.

До півфіналу напряму потрапляли дві перші атлетки з кожного забігу. Катерина ж у своєму фінішувала четвертою, але при цьому показала досить високий час і встановила особистий рекорд (52.70 с). І це давало шанси пройти далі за результатом. Як з’ясувалося згодом, небезпідставні. Але на момент інтерв’ю у віртуальній мікст-зоні, Катерина про це ще не знала.

«Біг склався добре. Я виправила всі помилки після чемпіонату України, ставала не до брівки, а між першою і другою доріжками, що дозволило зберегти швидкість, – говорить Катерина Климюк. – Набігала, не зупинялася до самого фінішу. Хотіла наздогнати суперниць і бути в першій трійці, але дівчата виявилися швидшими і я фінішувала лише четвертою. Сподіваюся, для виходу у півфінал цього вистачить.

У Торуні дуже класний трек. Ця доріжка точно для змагань, вона швидкісна. Вона не всім підходить, оскільки під нею дерев’яне покриття і воно трішки амортизує, але для мого легкого бігу все склалося ідеально».