«Діамантовій ліга», Стокгольм: Магучіх очолює світовий топлист сезону, Бех-Романчук – у трійці найкращих

905
Фото (с)Matthew Quine / @matthewquine

Українка Ярослава Магучіх з третьої спроби подолала 2.03 м, очолила світовий топлист сезону зі стрибків у висоту й виграла етап «Діамантової ліги» в Стокгольмі.

У статусі переможниці учениця Тетяни Степанової замовила висоту абсолютного рекорду України – 2.07 м – і була дуже близькою до того, щоб подолати і її, проте цього разу планка не встояла.

Ірина Геращенко, як і австралійка Елеанор Паттерсон подолала 1.96, проте за спробами суперниця була вище. Геращенко четверта. А друге місце з рекордом Австралії і Океанії посіла ще одна австралійка Нікола МакДермотт (2.01 м).

«Дуже щаслива, адже 2.03 – це мій найкращий результат нинішнього сезону. Я також зробила спроби на 2.07, була близькою до подолання і цієї висоти, але не сьогодні. Перед Олімпійськими іграми в мене буде ще один старт – молодіжний чемпіонат Європи. Думаю, зможу знову спробувати цю висоту, – говорить Ярослава Магучіх у коментарі організаторам. – Я в очікуванні Токіо-2020, до нього лишається усього місяць. Змагання будуть цікавими, адже більшість дівчат має результати два метри й вище. Сподіваюся, зможу виграти медаль, адже всі спортсмени прагнуть одного на Олімпійських іграх».

Марина Бех-Романчук була третьою зі стрибків у довжину. У фінальній спробі у неї був заступ, а у перших п’яти українка показала 6.79 м і повторила найкращий результат нинішнього сезону. Фінал трьох виграла сербка Івана Шпановіч (6.88 м). Якщо ж говорити про результати, то найвищим він був у німкені Малайки Міхамбо (7.02 м).

У змаганнях зі стрибків у довжину серед чоловіків переміг Таджей Гейл з Ямайки (8.55 м). Сергій Никифоров шостий (7.76 м).

Нагадаємо, що Анна Рижикова на етапі «Діамантової ліги» в Стокгольмі встановила національний рекорд з бігу на 400 метрів з бар’єрами (52.96 с) і стала третьою, а Вікторія Ткачук з особистим рекордом була п’ятою (54.39 с).

Попередня статтяАнна Рижикова б’є національний рекорд на «Діамантовій лізі» в Стокгольмі!
Наступна статтяМихайло Кохан долає 80-метровий рубіж і перемагає грандів