Чемпіонат світу. День перший. Ранкова програма.

284

Закінчилася ранкова програма першого дня чемпіонату світу з легкої атлетики у південнокорейському Тегу.  У цьому матеріалі – короткий огляд результатів українських легкоатлетів. Всі після стартові інтерв’ю публікуватимуться окремо.

 

Першими з української команди на цьому чемпіонаті стартувала марафонки. На старт дистанції 42км 195метрів вийшли п’ять наших атлеток, котрі паралельно командою брали участь у розіграші Кубку світу з марафонського бігу.

 

Найкращою з українок на фініші була Тетяна Гамера-Шримко, котра фінішувала на 15-ій позиції з результатом 2 години 31 хвилина 58 секунд.  21-ий результат у Олени Бурковської – 2:34:21. Тетяна Головченко зі своїм найкращим результатом нинішнього сезону фінішувала 33-ьою – 2:39:25. Катерина Стеценко та Юлія Рубан зійшли з дистанції після 10-ого та 25км відповідно. У загальному заліку Кубку світу з марафону жіноча збірна України посіла п’яте місце. Першими стали кенійки, другими – китаянки, третіми – представниці Ефіопії. Четверте командне місце – у японських марафонок.

 

 

 

Першу золоту нагороду чемпіонату світу в Тегу виграла кенійка Една Кіплагат , пробігши марафони за 2:28:43. Срібло та бронза – у її співвітчизниць Пріски Джепту та Шарон Чероп.

 

Катерина Карсак та Наталя Семенова-Фокіна не потрапили у фінал жіночого метання диску показавши у кваліфікації двадцятий та шістнадцятий результати відповідно (57.54м  та 58.27м). Останньою до вирішальних змагань у цьому виді потрапила росіянка Дар’я Піщальнікова з результатом 59м94см.

 

Бронзовий призер Пекінської Олімпіади Денис Юрченко не пройшов сьогодні кваліфікацію в секторі для стрибків з жердиною серед чоловіків. Донеччанин подолав лише початкову висоту – 5м35см і фінішував з цим результатом на 22 позиції. До фіналу потрапили 15 атлетів. Прохідним став результат 5м50см. Однією із сенсацій ранкової програми став виліт із подальших змагань чинного поки що чинного чемпіона світу Стівена Хукера. Австралієць сьогодні не зміг подолати початкову висоту.

 

Світлана Шмідт, пробігши 3000 метрів з перешкодами за 10:14.16, посіла 31-ше місце і, звісно, не пройшла до наступного кола змагань.

 

Першого дня чемпіонату розпочав десятиборство Олексій Касьянов. Запоріжанин показав п’ятий результат на стометрівці – 10.75сек  і був другим в секторі для стрибків у довжину з найкращою спробою на 7м59см. Після двох видів в активі українця було 1874 очки і третя позиція. Поступався Касьянов тільки рекордсменові світу з зимового семиборства Ештону Ітону (США) та його співвітчизникові чинному чемпіонові світу Трею Харді. Американці мали 1910 та 1885 очок відповідно. 
У третій дисципліні в секторі для штовхання ядра Олексій також показав свій найкращий результат нинішнього сезону 14м43см, але більше метра поступився власному рекордові. Це був 18-ий показник серед тридцяти десятиборців. Втім, за підсумками трьох видів Касьянов зміг зберегти свою третю позицію. 

 

Попередня статтяСвітлана Шмідт: «Стипль-чезом займаюся менше півроку»
Наступна статтяАнтоніна Єфремова: «На чемпіонаті світу економити сили досить небезпечно».