Тетяна Гамера-Шмирко: «Хвороба завадила участі у Бостонському марафоні»

269
Виступ марафонки Тетяни Гамери-Шмирко на Олімпійських іграх у Лондоні змусив аплодувати стоячи не одного українця. Вихованка Ігоря Осьмака у неймовірно сильній компанії зуміла стати п’ятою з національним рекордом. Щоправда, вже у вересні на марафоні в Берліні Олена Шурхно перевершила це досягнення.

 
Нинішній рік почався з чергової перемоги Гамери-Шмирко. У січні в Осаці на одному з найпрестижніших марафонів вона перемогла з найкращим часом у кар’єрі і знову наблизилася до рекорду України. Наступним стартом для завжди привітної і усміхненої Тетяни повинен був стати Бостонський марафон. На щастя, у США атлетка разом зі своїм тренером так і не полетіла.
 
«Ще восени ми планували два марафони на 2013 рік – в Осаці і Бостоні. У першому я перемогла. А нещодавно захворіла, була дуже висока температура, і нам довелося відмовитися від поїздки в Бостон. Як тоді здавалося, на жаль. Як показав час – на щастя, – розповідає Тетяна. – До того, як стався вибух, я б мала фінішувати, але ж ніхто не знає, де саме ми б з тренером були у той момент».
 
Чи будуть у Тетяни інші марафони цього року, вона поки що не знає. «Зараз я відпочиваю. Взагалі, ми не планували більше марафонів. Чемпіонат світу теж не входив у наші плани, – зізнається спортсменка. – Бігти марафон два роки поспіль на такому високому рівні – на Олімпіаді і чемпіонаті світу – надто тяжко. Відверто кажучи, після Лондона я дуже втомилася. Особливо морально. Олімпійський рік був дуже складним».
 
Проте є невеличка ймовірність того, що цього року ми ще побачимо Тетяну на змаганнях. «Не хотілось би загадувати наперед, але, можливо, виступлю на дистанції 10 км на чемпіонаті України. Проте це ще неточно. Потрібно подивитися, як буду почуватися і наскільки зможу відновитися після хвороби», – наголошує Тетяна.
Попередня статтяВіру Крепкіну привітали з ювілеєм (ФОТО)
Наступна статтяСпівчуття у зв’язку з вибухом у Бостоні