Сергій Бубка – кандидат на посаду президента Міжнародного олімпійського комітету

271

 

Президент національного олімпійського комітету України, олімпійський чемпіон та багаторазовий рекордсмен світу зі стрибків з жердиною Сергій Бубка має намір балотуватися на посаду президента Міжнародного олімпійського комітету. Про це він оголосив сьогодні, 28 травня, в Санкт-Петербурзі, де триває засідання SportAccord.

 
“Я почав свою міжнародну спортивну кар’єру саме тут, в Петербурзі, коли кваліфікувався на чемпіонат світу 1983 року в Гельсінкі, і тому саме тут хотів би оголосити про свою кандидатуру на пост президента МОК”, – цитує Сергія Назаровича офіційний сайт НОК України.
 
Таке рішення Сергія Назаровича вже є історичним. Жодного разу в історії не було випадку, коли б українець очолював Міжнародний олімпійський комітет.
 
Як повідомляє ВВС, Срегій Бубка стане шостим кандидатом на посаду президента МОК. Про свою участь у виборах уже оголосили віце-президенти МОК Томас Бах з Німеччини та Нґ Сер Міанг з Сінгапуру, голова асоціації аматорського боксу Чі Куо Ву з Тайваню, голова фінансової комісії Ричард Карріон з Пуерто-Рико та голова Міжнародної федерації веслування Деніс Освальд зі Швейцарії. 49-річний Бубка – наймолодший з усіх претендентів. Крім того у нього за плечима надзвичайно високі досягнення як у ролі спортсмена, так і в ролі організатора.
 
Членом МОК Сергій Бубка став ще у 1999 році. Нині він є членом Виконавчого комітету та Антуражної комісії МОК, почесним членом Комісії атлетів МОК. Також віце-президентом Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (ІАAF) та входить у “Зал слави IAAF”. Сергій Назарович користується неабиякою повагою у світі спорту та за його межами.
 
“Це величезна честь служити олімпійському руху. Я глибоко вірю в цінності олімпійського руху і його силу покращити життя в усьому світі. Скрізь, де я буваю, прагну донести молодим людям, яку важливу роль спорт повинен відігравати в житті кожного. Спорт є спільною мовою, яка руйнує бар’єри і зміцнює повагу, об’єднує та несе добро. Ми повинні продовжувати залучати молодь до спорту, до активного способу життя. Ми повинні використовувати спорт як інструмент для навчання юного і майбутніх поколінь, і ми повинні знайти нові шляхи подолання тих, хто обманює через допінг або через договірні матчі, ми повинні сприяти збереженню навколишнього середовища, і ми повинні використовувати олімпійські цінності як могутню силу добра в глобальному масштабі”, – каже Сергій Назарович.
 
Вибори президента МОК відбудуться під час 125-ї Сесії Міжнародного Олімпійського Комітету 10 вересня цього року в Буенос-Айресі (Аргентина).
 
Федерація легкої атлетики України щиро бажає Сергію Назаровичу перемоги. Знання, досвід та характер переможця повинні допомогти у підкоренні нової вершини. Зі свого боку ФЛАУ готова всіляко сприяти у досягненні цієї мети.
Попередня статтяЖан Грасиа: «У руководителей ФЛАУ есть огромное желание создавать все условия для новых побед спортсменов»
Наступна статтяНаталія Добринська святкує День народження!