Командний чемпіонат України: спринт на три питання і європейське лідерство Рємєнь

256
Командний чемпіонат України в Ялті лише почався, проте вже в перший день атлети вразили своїми результатами. Найбільше увечері середи обговорювали три питання.

 
ПИТАННЯ ПЕРШЕ
«Бачила 100-метрівку? Дівчата молодці, показали такі високі результати!» – ці слова були одними з перших, які почула, прийшовши на стадіон «Авангард».
 
На старт з бігу на 100 метрів вийшли майже всі лідери збірної України, тож запекла боротьба з високими результатами була гарантована. Та чи думав хтось про те, наскільки високими вони будуть?
 
Відразу чотири атлетки показали результати рівня майстрів спорту міжнародного класу, а найшвидша з них цього вечора, Марія Рємєнь, очолила європейський топ-лист сезону – 11,06 с. До цього лідером була болгарка Івет Лалова (11,13 с).
 
Олеся Повх (11,14 с) та Наталія Погребняк (11,27 с) фінішували слідом. Христина Стуй, яка лише розпочинає літній сезон, була четвертою (11,33 с), а Єлизавета Бризгіна (11,49 с) замкнула п’ятірку найсильніших.
 
ПИТАННЯ ДРУГЕ
«Чоловіки подарували таке видовище на 100-метрівці! Складно навіть сказати, хто ж все-таки був першим».
 
Хто переміг серед чоловіків з бігу на 100 метрів з упевненістю не міг сказати ніхто. Це питання обговорювали навіть після оприлюднення офіційних результатів. Комусь здавалось, що першим був Сергій Смелик, хтось переконував, що попереду Ігор Бодров. Та одне було відомо напевно – обидва спортсмени показали гідний результат. Їхні 10,28 секунд наразі серед 15-ти найкращих показників сезону в Європі.
 
Та двох перших місць бути не могло. За допомогою довелося звернутися до фотофінішу. Як підсумок, мінімальна перевага все ж на боці Смелика. Другу частину дуелі Сергія та Ігоря побачимо вже завтра на дистанції 200 метрів. Тоді ж дізнаємося, хто ще увійде до першої трійки. Сьогодні її замкнув Віталій Корж (10,36 с).
 
ПИТАННЯ ТРЕТЄ
«Плотіцина молодець! Бачила, який результат показала?»
Результат і справді гідний уваги. На сьогодні 13,03 с Анни не лише її особистий рекорд, а й показник рівня першої шістки європейського топ-листа сезону з бігу на 100 метрів з бар’єрами.
 
Саме Анна була однією з тих спортсменок, які поїхали на чемпіонат Європи у приміщенні, як то кажуть, на перспективу. Плотіцина не підвела тренера в Ґетеборгу, а в літньому сезону продовжила нарощувати оберти. Спочатку встановила особистий рекорд на Універсіаді, а сьогодні скинула з нього понад десять сотих. Другу та третю сходинки посіли Ганна Бабич (13,50 с) та Юлія Должкова (13,65 с).
***
До сектору для стрибків у висоту серед чоловіків зараз в Україні прикуто чи не найбільше уваги. Богдан Бондаренко феєрично розпочав сезон. З результатом 2,33 м він був номером один у збірній. Проте ніхто не міг гарантувати, що таким він залишиться і сьогодні. Адже якщо Богдана в Ялті не було, то головні суперники на чемпіонат приїхали. Щоправда, перестрибати його не змогли. А дещо сенсаційно змагання виграв 20-річний Андрій Ковальов (2,24 м). Серед жінок перемогла Ірина Коваленко (1,92 м).
 
Перед змаганнями з метання диску можна робити ставки, приміром, на наступне: чи оформить подружжя Семенових «золотий» дубль? Частенько вони це роблять, але цього разу участь у змаганнях брала лише Наталія. Вона і перемогла (60,02 м). У змаганнях чоловіків найкращим був Микита Нестеренко (59,92 м).
 
Змагання зі стрибків з жердиною виграв Олександр Корчмід (5,40 м). Максиму Мазурику не вдалося подолати стартові 5,20 м.
***
У бігових дисциплінах у перший день змагань спринтерські фінали були не єдиними. Олександр Борисюк підтвердив статус лідера збірної з бігу на 1500 метрів, подолавши дистанцію за 3.42,29 хв. Станіслав Маслов – у двадцяти сотих секунди позаду, Володимир Киц – у 0,5 секундах.
 
У змаганнях жінок свої сили з бігу на 1500 метрів знову спробувала Олена Жушман – і перемогла (4.13,03 хв).
 
Вікторія Погорєльська була поза конкуренцією з бігу на 5000 метрів – 15.28,35 хв. Серед чоловіків виграв Микола Лабовський (13.50,14 хв).
 
Командний чемпіонат України особливо важливий для тих атлетів, які за кілька тижнів мріють виступити на командному чемпіонаті Європи. Адже саме після змагань у Ялті буде названо остаточний склад збірної в Гейтсхед.
 
Ознайомитися з усіма результатами та розкладом змагань можна за лінком: https://uaf.org.ua/images/otherdocuments/calendar/2013/2013.06.04/index.htm
Фото: Вікторія Ткачук
Попередня статтяПідтримаймо Богдана Бондаренка в боротьбі за звання найкращого атлета місяця в Європі!
Наступна статтяВітання з Днем журналіста!