Кубок Європи-2015 зі спортивної ходьби. «Бронзова» крапка на «двадцятці»

283
Кубок Європи-2015 зі спортивної ходьби завершився дистанцією 20 км серед чоловіків. Українці у командному заліку посіли третю сходинку, а найвище в індивідуальних змаганнях піднявся Ігор Главан.

 
На старт 20-кілометрової дистанції вийшли чи не всі найсильніші атлети континенту. До початку змагань з упевненістю назвати ім’я переможця взялися б хіба відчайдушні сміливці.
 
З перших метрів дистанції у відрив пішов рекордсмен континенту на цій дистанції француз Йоганн Діні. Після чверті дистанції його наздогнали чемпіон Європи іспанець Мігель Анхель Лопес і срібний призер росіянин Алєксандр Іванов. І якщо Лопес упевнено продовжував йти до «золота» домашнього Кубка Європи, то росіянин у погоні за першим місцем замість перемоги отримав дискваліфікацію.
 
Тим часом Лопес лиш нарощував перевагу над суперниками. Інтрига за перше місце майже зникла, чого не можна було сказати про розіграш решти медалей. У підсумку Діні виграв «бронзу» (1:20.37 год), а «срібло» разом з Матеєм Тотом (1:20.21) поїде до Словаччини. Час Лопеса – 1:19.52.
 
Ігор Главан протягом усієї дистанції тримався неподалік від лідерів і у підсумку з найкращим результатом сезону став п’ятим (1:20.24). Андрій Ковенко фінішував 14-м (1:23.21 – найкращий результат сезону). Назар Коваленко – 18-й (1:24.03). Руслан Дмитренко завершив дистанцію 40-м (1:32.38).
 
Командну першість виграли німці (32 очки). Росіяни розташувалися на другому місці (35 очок). Українцям для «бронзи» знадобилося 37 очок.

 

Читайте також:
Попередня статтяГанна Суслик – серед 12-ти найсильніших на Кубку Європи зі спортивної ходьби
Наступна статтяГрафік повернення українських атлетів з Кубка Європи зі спортивної ходьби