Юніорки розіграли перший комплект нагород Кубка Європи зі спортивної ходьби

332
На Кубку Європи зі спортивної ходьби, який триває в Алітусі, розіграли перший комплект нагород. Золотий дубль на дистанції 10 км серед юніорок оформили атлетки з Туреччини  Мерйем Бекмез (45.37 хв) і Евін Демір (46.49 хв). Третьою стала француженка Полін Стей (47.53 хв).

 
Серед українок найшвидше дистанцію подолала Дарина Касян (50.45 хв) і стала 16-ю, але своїм результатом залишилася незадоволена.
 
«Засмучена тим, що не виконала настанови тренера. Через це показала гірший час, ніж на чемпіонаті Асоціації Балканських легкоатлетичних федерацій у Греції,– зізнається Дарина Касян. – Моїм завданням було не починати надто швидко і не збавляти по ходу дистанції. Я почала так само, як і в Греції, але втримати темп уже не змогла. Тяжко було йти самій. Коли обганяли дівчата з нашої команд  на 50 кілометрів, починала включатися, але не могла витримати цей темп. Наш старший тренер Денис Тобіас по ходу дистанції нагадував про те, що я маю котити, а не викроковувати, але сил не було ні на те, ні на інше. Мозок ніби відключався.
 
Я неодноразово збиралася у найвідповідальніший момент і показувала високий результат. У цьому, безперечно, велика заслуга моїх тренерів Ірини й Олександра Борисюків, які вчать мене збиратися перед стартом і налаштовуватися. І коли їх немає поряд, мені важче йти. Сьогодні показати швидкий час, на жаль, не вдалося».
 
Євгенія Сичок на своєму дебютному Кубку Європи фінішувала 20-ю і встановила особистий рекорд – 50.58 хв.
 
«У мене завжди є мандраж перед стартом, незалежно від того дебют це чи ні,– розповідає Євгенія Сичок. – Звісно, змагатися було не легко, але я виконувала всі настанови тренера. При цьому орієнтувалася на свої сили і десь посередині дистанції почала прискорюватися.
 
Мене вразило, скільки людей, атлетів і країн-учасниць є на Кубку Європи. Тут надзвичайно сильно відчувається спортивний дух і це дуже сильний стимул для того, щоб працювати і ставити кращою».
 
«У мене досвіду більше, ніж у Жені,– каже Аліна Ткач, яка в Алітусі фінішувала 26-ю (53.10 хв). – Я памятаю свій перший командний чемпіонат світу зі спортивної ходьби минулого року. То був мій дебют, було страшно. Я не помічала ні людей, нічого – лиш дивилася вперед і йшла. В Литві мені сподобалося значно більше. Я вже багатьох знаю і підтримка по трасі відчувалася сильніше.
 
Ми йшли разом з атлетами, які долають 50 кілометрів. Це водночас і сподобалося, і змусило похвилюватися. Оскільки людей багато, боялася десь вилетіти, вивернути коліно; доводилося всіх обминати. Але було цікаво. А от часом я залишилася не дуже задоволена… Тепер потрібно ретельніше готуватися до чемпіонату України, щоб там поліпшити результат і відібратися на юніорський чемпіонат Європи».
 
У командному заліку українки стали сьомими. А першу трійку склали команди Туреччини, Франції та Іспанії.
Попередня статтяДенис Тобіас – про збірну України зі спортивної ходьби в Алітусі-2019 (ВІДЕО)
Наступна статтяУкраїна виграла перші медалі Кубка Європи зі спортивної ходьби