Визначене місце проведення першого в історії чемпіонату світу з гірського бігу і трейлу

823

Всесвітня Асоціація гірського бігу, Міжнародна асоціація з бігу на ультрадовгі дистанції та Міжнародна асоціація з трейлу спільно проведуть перший в історії комбінований чемпіонат світу з гірського бігу і трейлу. Змагання заплановані 11-14 листопада 2021 року у Чіангмайї (Тайланд) і відбудуться під егідою Всесвітньої асоціації легкої атлетики та згідно з усіма її технічними правилами.

Змагання триватимуть упродовж чотирьох днів. До програми ввійдуть гірський біг вгору, короткі та довгі трейлові дистанції для дорослих атлетів. Змагання з класичного гірського бігу у рамках програми чемпіонату проводитимуться як для дорослих, так і для юніорів (U20).

 

Чіангмай розташований у 700 км на північ від Бангкоку, на березі річки Пінг. Як зазначається на сайті Всесвітньої легкої атлетики, ця місцевість обіцяє подарувати учасникам незабутні враження. Що й не дивно, адже не дарма саме вона є найбільшим туристичним центром на півночі Таїланду. Місцевість та інфраструктура тут повністю сприяють успішному проведенню комбінованого чемпіонату світу.

 

Раніше асоціації проводили свої чемпіонати окремо, і ті мали успіх. Проте з метою залучення еліти гірського бігу і трейлу, а також створення більшої кількості можливостей для змагань бігунів-аматорів, асоціації вирішили об’єднатися у питанні організації. Такий формат може привернути більше уваги не лише атлетів, але і спонсорів, медіа та вболівальників.

 

Прочитати більше про чемпіонат світу з гірського бігу і трейлу, а також познайомитися з розкладом змагань ви можете на офіційному сайті Всесвітньої легкої атлетики.

Фото ©icon0.com from Pexels

Попередня статтяІоланта Хропач: «Прагнемо вдихнути легкоатлетичне життя в НСК «Олімпійський»
Наступна статтяЗі світу по нитці: скасовано найстаріший турнір у США