Марина Бех-Романчук і Владислав Мазур – найкращі легкоатлетка й легкоатлет березня в Україні

986
Для колажу використані фото (с)Alexander Hassenstein/Getty Images for European Athletics

Березень видався насиченим на легкоатлетичні події. Чемпіонат Європи в приміщенні, зимовий чемпіонат України зі спортивної ходьби, відкритий зимовий чемпіонат Туреччини зі спортивної ходьби, перший етап Кубка України з метань, командний чемпіонат України з кросу, Battle Mile… Тож обирати трійки претендентів на звання легкоатлета й легкоатлетки місяця було з кого. А от визначити найкращих з найкращих виявилося не так легко.

Марина Бех-Романчук і Ярослава Магучіх та Владислав Мазур і Мар’ян Закальницький ішли нога в ногу, проте перевага все ж була на боці стрибунів у довжину.

Марина Бех-Романчук стала чемпіонкою Європи в приміщенні зі стрибків у довжину на той момент з першим, а на сьогодні з другим результатом сезону в світі (6.92 м).

«Цей зимовий сезон був для мене дуже важким. Одним з найважчих за останні роки, – говорила тоді Марина Бех-Романчук. – Було мало змагань, постійно щось турбувало. На чемпіонат Європи їхала, розуміючи, що готова, але при цьому не знала, чого очікувати від самої себе. Була впевнена, що фізично готова і можу показувати високий результат, але залишалося питання, чи впораюся технічно. Тож рада, що все склалося якнайкраще».

Владислав Мазур до заключної спроби йшов у першій трійці і лише шостим стрибком суперник відсунув його на четверту сходинку чемпіонату Європи в приміщенні. Проте українець зумів встановити особистий рекорд, показавши у Торуні солідні 8.14 метрів.

«З одного боку, я цілком задоволений результатом, який для мене став абсолютним особистим рекордом. З іншого, суперники стрибали надто далеко, – говорив після завершення змагань Владислав Мазур. – Мені неймовірно хотілося «зачепитися» за медаль, тим паче, що я був дуже близьким до здійснення цієї мрії. Я віддав усього себе на змаганнях, але навіть цього не вистачило. Такі шанси, які мав сьогодні, не можна втрачати в жодному разі… Прикро, але це не привід опускати руки чи здаватися».

Нагадаємо, що голосування відбувалося у трьох категоріях: серед представників ЗМІ, експертів (Рада ФЛАУ) і вболівальників. Кожна категорія голосів враховувалася як третина від усіх голосів.

Попередня статтяСвітовий рекорд під запитанням, оновлення топ-листів сезону на турнірах у США, Фелікс та Кемпбелл-Браун знову в дії та найцікавіші результати вихідних
Наступна статтяЗі світу по нитці: токійський марафон лише за нормативами, NN місію врятовано, плани зірок, другий після Болта та інше