Буковель розглядається як середньогірська легкоатлетична база

243
Робота щодо появи ще однієї вітчизняної учбово-тренувальної бази в середньогір’ї ведеться Федерацією легкої атлетики України вже декілька років.
 
Одним з перспективних напрямків щодо цього є Буковель. Минулими вихідними президент ФЛАУ Ігор Гоцул відвідав з робочим візитом цей відомий не лише в нашій державі гірський курорт.
 
– Ми досить регулярно ведемо переговори у напрямку створення сучасної легкоатлетичної бази в середньогір’ї, – розповідає Ігор Гоцул. – По-перше, ставимо за мету не витрачати кошти на закордонні збори, по-друге, це питання нашого розвитку. Адже окрім національних збірних команд потреба в такій базі є у областей, у спортсменів другого-третього ешелонів, молодих атлетів, яких ми зараз не можемо собі дозволити відправляти на закордонні збори. Тому поява такого об’єкту для нас життєво необхідна. І моя поїздка в Буковель – черговий етап цієї роботи.
 
Приємно, що в Буковелі є чітка конкретика. Я зустрічався з керівництвом цього величезного комплексу і ми оглянули майданчики, на яких може знаходитися стадіон. Наприклад, один з них, розташований на висоті 940 метрів. Поруч полонини – там близько 1100-1150 метрів. Але суттєва перевага Буковелі у порівнянні з багатьма іншими подібними місцями – тут вже є готова інфраструктура, велика кількість готелів, різні послуги, які необхідні спортсменам: медицина, тренажерні зали, сауни, інші сервіси. Окрім того тут красива місцевість, привітні люди – це важливо з точки зору створення позитивного настрою в команді.
 
З керівництвом комплексу ми обговорили питання щодо того, яким могло б бути наше співробітництво, щоб воно було взаємовигідним. На сьогодні можна говорити про зацікавленість з їхнього боку.
 
Найближчим часом наші фахівці виїжджають сюди: спеціалісти по будівництву стадіону поміряють майданчики, представники тренерського штабу оцінять місця для тренувань, кросів, якихось інших спеціальних вправ. Оглянуть інфраструктуру, на скільки вона вже зараз може використовуватися, що потрібно додати. І впродовж найближчого місяця ми складемо і направимо в Буковель нашу комплексну пропозицію: кількість зборів, змагань, соціальний проектів, які ми можемо запропонувати, суми, які ми можемо витрачати. Тобто, яким буде наш внесок і що ми очікуємо від цього комплексу. Від того, на скільки буде знайдена взаємна зацікавленість, залежить втілення проекту.
Попередня статтяУ Тернополі триває фестиваль за програмою «Дитяча легка атлетика ІААФ»
Наступна статтяРекорд Аліни Шух та нові легкоатлетичні проекти Волині