Богдан Чорномаз повторює особистий рекорд у півфіналі чемпіонату Європи в приміщенні

1029

Богдан Чорномаз у першому колі з бігу на 60 метрів з бар’єрами на чемпіонаті Європи в приміщенні встановив особистий рекорд (7.86 с), а у півфіналі його повторив. Боротися за вихід до фіналу українцеві, об’єктивно, було складно – результати суперників поки що значно вищі. Проте свої завдання на ці змагання Богдан виконав на всі сто відсотків, тож після фінішу цілком міг бути собою задоволений.

«Чесно кажучи, думав, результат буде вищим. Потрібно передивитися повтор, можливо, щось не вдалося, – говорить Богдан Чорномаз. – У півфіналі я вже впевненіше себе почував, все було під контролем. Концентрацію втратив максимум на секунду, та й то коли нас представляли: намагався знайти баланс між отриманням задоволення від перебування на арені та концентрацією на доріжці.

На мені поки що немає такого тягара відповідальності, як на лідерах, і це дає можливість почуватися вільніше. На даний момент це мені допомагає. Я чудово усвідомлюю, що не кожен з нас Мілан Трайкович чи Даміан Чикір. Хлопці сильніші ніж я, і я це знаю. Моїм завданням було змагатися з самим собою і з секундами. Я навіть не думав, що потраплю до півфіналу. Дізнався про це, вже коли перевдягнувся і піднявся на трибуни до команди. Я був щиро здивований.

Насправді, коли прокинувся сьогодні зранку, зрозумів, що напередодні для мене все ж була доволі стресова ситуація, нервова система трішки просіла. Але це досвід. Я неабияк кайфонув, підтримка була неймовірна! На трибунах команда, вдома – сім’я, батьки, моя тренерка Анастасія Рабченюк, яка і стала рушієм всього процесу і мого прогресу. Мені дуже допомагали КМШВСМ, Євген Резанов і Віктор Грінюк. Виступ був дуже непоганим, і це наш спільний результат».

Попередня статтяВікторія Ратнікова: «Тренер ставив завдання потрапляти у фінал, і це мені було під силу»
Наступна статтяТорунь-2021, день 4: розклад виступу українців у вечірній програмі