Неля Непорадна: “Завдання – впоратись iз втомою”

300

Першу половину ювiлейного десятого чемпiонату свiту з легкої атлетики у Гельсiнках важко назвати успiшною для збiрної України: найкращим результатом поки залишалось четверте мiсце у штовханнi ядра олiмпiйського чемпiона Юрiя Бiлонога.

Першу половину ювiлейного десятого чемпiонату свiту з легкої атлетики у Гельсiнках важко назвати успiшною для збiрної України: найкращим результатом поки залишалось четверте мiсце у штовханнi ядра олiмпiйського чемпiона Юрiя Бiлонога. Одним iз джокерiв нашої команди є 20-рiчна чемпiонка свiту серед юнiорiв у бiгу на 1500 метрiв, студентка Львiвського iнституту фiзкультури Неля Непорадна.

Фiнальний забiг на цiй дистанцiї на чемпiонатi свiту вiдбудеться в недiлю, а перед вiд’їздом до столицi Фiнляндiї з легкоатлеткою поспiлкувався кореспондент “ВЗ”

 

– Нелю, на чемпiонатi свiту налаштовуєш себе на боротьбу за медалi?

 

– Хотiлося б. Проте, якщо реально дивитись на речi, то успiхом для себе вважаю потрапляння до фiналу в бiгу на 1500 метрiв. Хоча згодна – це для мене вже пройдений етап, на чемпiонатi свiту-2003 в Парижi я вже бiгла у фiналi.

 

– Погодься, доволi скромно. Особливо пiсля здобуття других мiсць на етапах “Золотої Лiги” та Гран-прi iААФ?

 

– Так, на другому етапi “Золотої Лiги” в Римi я фiнiшувала другою слiдом за ефiопкою Тадессе Местават. Хоча пiсля фiнiшу в Римi я була незадоволеною. Гадаю, що програла в тактичнiй боротьбi на фiнiшi.До того ж бiгла по вiражi на другiй дорiжцi, тобто “привезла” собi десять зайвих метрiв. Взагалi менi важко дають забiги, де зi старту спорсменки вiдразу включають швидкiсть. Намагаюсь на дистанцiї економити сили, а потiм виходить, що фiнiшний ривок робити вже пiзно.

 

Але для того, щоб посiсти призове мiсце на 1500 метрiв в Гельсiнках потрiбно “вибiгти” iз чотирьох хвилин – а я поки що так швидко не бiгла. Фаворитками будуть росiянки Юлiя Чиженко та Ольга Єгорова, а також Марiам Юсуф Ямал з Бахрейна. А от дворазова олiмпiйська чемпiонка Келлi Холмс травмувалась i планується, що прощальним стартом в кар’єрi буде фiнал Гран-прi в Монако.

 

– А як так могло статися, що будучи фавориткою молодiжного чемпiонату Європи в Ерфуртi, ти взагалi залишилась без медалi?..

 

– За словами мого тренера Михайла Перегинця на виступ в Ерфуртi наклалась втома вiд попереднiх змагань: адже за два мiсяцi я 12 разiв виходила на старт. Там також була тактична боротьба, але всi орiєнтувались на мене. Ще на вiдмiтцi 1200 метрiв я бiгла першою, але на фiнiш сил зовсiм не залишилось. Зараз трохи вiдпочила, щоб набратись сил перед чемпiонатом свiту i Унiверсiадою в iзмiрi.

 

– Коли приїдеш до Львова?

 

– Мабуть в другiй половинi вересня. Обов’язково приїду, бо через велику завантаженiсть на змаганнях менi в iнститутi перенесли сесiю на осiнь…

 

Розмовляв Михайло РОМАНЯК.

Попередня стаття100000 доларiв за рекорд Свiту
Наступна статтяП’ятий день. Ранкова програма