Пiдготовка до Кубку Європи зi спортивної ходьби

196

21 травня 2005 року в Угорському мiстi Мiшкольц пройде 6-й Кубок Європи зi спортивної ходьби. Зараз збiрна України зi спортивної ходьби пiд керiвництвом старшого тренера Держкомспорту Юрiя Миколайовича Андрющенко проводить тренувальний збiр в Алуштi, на якому присутнi сильнiшi ходоки України:

21 травня 2005 року в Угорському мiстi Мiшкольц пройде 6-й Кубок Європи зi спортивної ходьби. Зараз збiрна України зi спортивної ходьби пiд керiвництвом старшого тренера Держкомспорту Юрiя Миколайовича Андрющенко проводить тренувальний збiр в Алуштi, на якому присутнi сильнiшi ходоки України: Зозуля Вiра, Єгорова Людмила, Прокопук Надiя, Шелест Олексiй, Казанiн Олексiй, Юрiн Андрiй, Бурбан Юрiй, Венгловський Олександр, Ковенко Андрiй.
 
Зi слiв старшого тренера збiр проходить добре, спортсмени напружено готуються i сподiваються на покращення досягнення 2003 року, коли збiрна України зi спортивної ходьби посiла третє мiсце. Чемпiонат України зi спортивної ходьби, що проходив у Євпаторiї, показав високий рiвень пiдготовки наших спортсменiв.
 
Юрiю Миколайовичу, минулого року дуже порадував своїм виступом Андрiй Юрiн, вiн виконав норматив допуску до Олiмпiйських iгор, але в Афiнах його не було…
 
Так, дiйсно. Юрiн показав дуже високий результат, але Федерацiя легкої атлетики Росiї подала статистичнi даннi про свiй Чемпiонат тiльки своїх спортсменiв до вiддiлу статистики iААФ. Таким чином результат вважається недiйсним, хоча по правилам iААФ – будь-який чемпiонат вважається вiдкритим. Ми подаємо результати усiх iноземних спортсменiв, якi виступають в наших чемпiонатах.
 
Цього сезону Андрiй готовий довести, що вiн є одним з найсильнiших ходокiв Європи. Вiн вже покращив своє минулорiчне досягнення на 2,5 хвилини! З таким результатом вiн обов’язково має бути серед призерiв Кубку.
 
Як ви оцiнюєте рiвень суддiвства на нацiональних змаганнях зi спортивної ходьби? На засiданнi виконкому Федерацiї пiднiмалося питання необхiдностi проведення семiнару для суддiв зi спортивної ходьби. Чи не означає це невiдповiднiсть мiж  вимогами i тим, що ми зараз маємо?
 
У нас багато висококласних суддiв зi спортивної ходьби. Судити стиль ходьби дуже важко, це потребує високого професiоналiзму. Тому iдея проведення семiнару була зустрiнута з оптимiзмом. Немає меж для розвитку та удосконалення. Хотiлося б звернутися до Федерацiї з пропозицiєю запросити  одного з лекторiв iААФ – це було б значним поштовхом для удосконалення.
 
Також ми повиннi ставити собi за мету та намагатися втiлити її у життя: домогтися потрапляння наших суддiв до мiжнародної комiсiї зi спортивної ходьби. Пiсля Поповича Україна не була там представлена. На семiнар у нас велика надiя.
 
Ми знаємо, що ви плануєте проведення збору в Закарпаттi. Яка його мета?

Головною метою цього збору є аклiматизацiя до умов Мiшкольца, вiн знаходиться лише у ста кiлометрах вiд Ужгорода. Але поїхати туди зможуть не всi. На сьогоднi ми маємо недостатнє фiнансування, тому з 18 осiб поїдуть лише 10. Рештi ми будемо рекомендувати шукати фiнансування у своїх регiонах.

Попередня статтяелектронною поштою охопленi 26 регiональних осередкiв
Наступна статтяФотогалерея