Сергiй Бубка – новий президент НОК України

222

Сьогоднi, 23 червня 2005 року, вiдбулося засiдання XVIII (позачергової) Генеральної асамблеї НОК України. Приводом для скликання позачергового засiдання стало обрання президента НОК України

Сьогоднi, 23 червня 2005 року, вiдбулося засiдання XVIII (позачергової) Генеральної асамблеї НОК України. Приводом для скликання позачергового засiдання стало обрання президента НОК України пiсля подання у вiдставку попереднього президента НОК Вiктора Федоровича Януковича.
 
На посаду президента НОК України балотувалися чотири кандидати:
·        Сергiй Назарович Бубка
·        Валерiй Пилипович Борзов
·        iван Никифорович Федоренко
·        Микола Олександрович Марценюк
 
Серед чотирьох претендентiв найбiльш реальними вважалися кандидатури, у минулому видатних легкоатлетiв, Олiмпiйських чемпiонiв Сергiя Бубки та Валерiя Борзова. Але, пiсля виступу першого вiце-прем’єр мiнiстра України з гуманiтарних питань Миколи Томенка, який виказав беззаперечну пiдтримку влади та Президента України Вiктора Ющенка Сергiю Бубцi, Валерiй Борзов зняв свою кандидатуру, мотивуючи своє рiшення бажанням не заважати розвитку Олiмпiйського спорту в країнi. Валерiй Борзов пiдкреслив, що жодного разу президент НОКу України не обирався асамблеєю, а лише за пiдтримки дiючої влади, у тому числi i його обрання. А оскiльки вiн не має пiдтримки, яку має Сергiй Бубка, Валерiй Борзов вирiшив зняти свою кандидатуру, щоб не перешкоджати розвитку спорту в Українi.
 
Зняв свою кандидатуру i iван Федоренко. Таким чином, перед голосуванням залишилося лише кандидатури Сергiя Бубки та Миколи Марценюка, який балотувався вiд Федерацiї бейсболу та софтболу України.
 
Пiсля тридцяти хвилинної процедури голосування впевнену перемогу здобув Сергiй Бубка. За нього проголосували 80 осiб з 111-ти членiв НОК України, що голосували.  
 
Сергiй Бубка, вже на посадi президента НОК України, закликав до його реформування, а також висловив присутнiм подяку за довiру й обiцяв не зрадити очiкувань.
 
Пiсля цього, за поданням президента НОК України Сергiя Бубки, вiце-президентом НОК було обрано Володимира Михайловича Бринзака.

Попередня статтяЧоловiча збiрна України з легкої атлетики повернулася до елiти свiтового спорту
Наступна статтяКубок Європи 2006