Чотири днi без медалей

177

Українцi Андрiй Скварук i Владислав Пiскунов виступили нижче своїх можливостей. Скварук з результатом 76,01 зайняв десяте мiсце, а Пискунов, показавши 74,78, був 12-м. Справедливостi ради варто вiдзначити, що у фiналi Скварук,

Українцi Андрiй Скварук i Владислав Пiскунов виступили нижче своїх можливостей. Скварук з результатом 76,01 зайняв десяте мiсце, а Пискунов, показавши 74,78, був 12-м. Справедливостi ради варто вiдзначити, що у фiналi Скварук, що показав в квалiфiкацiї третiй результат (81 метр рiвно), виступав з травмою травмою. Росiяни iлля Коновалов i Вадим Херсонцев зайняли шосте i восьме мiсця вiдповiдно.

 

Потiм вiдбулися пiвфiнальнi забiги на стометрiвцi у жiнок. Наша Жанна Блок, хоч i показала свiй кращий результат в сезонi – 11,18, у фiнал не потрапила, оскiльки фiнiшувала п’ятою, вiдставши на три сотих вiд Шерон Сiмпсон з Ямайки (росiянки Ольга Федорова i Марiя Болiкова також у фiнал не пробилися). Кращий же результат вдався француженцi Крiстiн Аррон – 10,96. Фаворитка змагань ще не знала, що у фiналi їй не вдасться показати свiй кращий бiг.

 

Паралельно йшов фiнал в стрибках у висоту у жiнок. Трiо українок – Вiкторiя Паламар, Вiкторiя Стьопiна i iрина Михальченко в боротьбу за мiсця на п’єдесталi включитися не зумiли. Михальченко з другої спроби узяла 1,85, але|та| потiм не взяла 1,89 i у результатi залишилася останньою, 12-ою. Стьопiна з третьої спроби узяла 1,93, встановивши кращий результат в сезонi, але на 1,96 вона не вистачило – сьоме мiсце. А Паламар узяла 1,93 з першої ж спроби але на висотi 1,96 подiла у неї також не занадилися. У результатi Вiкторiя виявилася п’ятою. Боротьбу ж за медалi вели шведка Кайса Бергквiст, американка Чонте Ховард, росiянка Ганна Чичерова i шведка Ема Грiн. 1,96 Грiн узяла з другої спроби (її особисте досягнення), а Чичерова з третьою, що у результатi позбавило росiянку медалi (адже в квалiфiкацiї саме Чичерова разом з Бергквiст показали кращий результат – 2,01). Бергквiст i Ховард дружно узяли i 1,98, пiсля чого встановили планку на двометровiй висотi. Шведцi вона пiдкорилася з другої спроби, а американцi з третьою. Причому в Ховард вже не вiрили, адже ранiше вона вище за два метри нiколи не стрибала. Довелося стрибати 2,02. Бергквiст узяла її вiдразу ж, а Ховард вона так i не пiдкорилася. Вже в ранзi чемпiонки свiту шведка пiшла на свiтовий рекорд – 2,10. Проте у всiх спробах було видно, що поки їй рано претендувати на такi висоти.

 

Потiм вiдбулися пiвфiнальнi забiги на 1500 метрiв у чоловiкiв. Українець iван Гешко зайняв в своєму забiгу п’яте мiсце. Його результат – 3.36,60 i за пiдсумками двох пiвфiналiв виявився п’ятим, значить, у фiналi, який вiдбудеться завтра, у нас є шанси на медаль. Кращий час показав Рашид Рамзi з Брунея, в трiйцi кращих також американець Алан Уебб i алжiрець Тарек Букенса.

 

Українець Дмитро Глущенко не зумiв подолати сито попереднiх змагань на чемпiонатi свiту в Хельсiнкi. У своєму попередньому забiгу на 200 метрiв харкiв’янин був п’ятим з результатом 21,15.

 

Двоє українських стрибунiв з жердиною невдало веступили в сьогоднiшнiй квалiфiкацiї. Денис Юрченко узяв свою стартову висоту 5,45 тiльки з третьої спроби, а Владислав Ревенко замовив собi вiдразу 5,60, i ця висота йому не пiдкорилася. У результатi обидва не потрапили у фiнал, в який вийшли 12 спортсменiв.

 

25-рiчна черкаска спортсменка Олександра Шишлюк в першiй спробi зробила заступ, потiм стрибнула на 6,40, а в останнiй третiй спробi опинилася не в силах полiпшити цей результат – тiльки 6,30. А для виходу у фiнал, як виявилось, треба було стрибнути хоча б на 6,53. Пiдсумкове мiсце Шишлюк – 18.

 

Українець Олег Стаценко, в активi якого цього сезону є результат 78,02, виступив нижче своїх можливостей i у фiнал не пробився. Першi двi спроби йому взагалi не вдалися, а в останнiй третiй вiн метнув спис лише на 62,44.

 

Попередня стаття100000 доларiв за рекорд Свiту
Наступна статтяП’ятий день. Ранкова програма