Дiвчатам – квiти, дiтям – призовi

190

Суперзабiг на 1 милю за участю найсильнiших “середньовикiв” України, який спiльними зусиллями провели вiддiл з питань фiзичної культури i спорту Чернiвецької облдержадмiнiстрацiї

iван Гешко вiддав виграну на “Буковинськiй милi” 1000 гривень чернiвецькому дитячому будинку “Малютка”
 
Суперзабiг на 1 милю за участю найсильнiших “середньовикiв” України, який спiльними зусиллями провели вiддiл з питань фiзичної культури i спорту Чернiвецької облдержадмiнiстрацiї (начальник – Георгiй Мазурашу) та мiський осередок партiї Народний союз “Наша Україна” (керiвник – Валерiй Чинуш), як i очiкувалося, виграв титулований буковинець iван. Двi третини дистанцiї учасники <Буковинської милi> подолали у доволi спокiйному темпi. За 500 метрiв до фiнiшу у вiдрив спробував вирватися чемпiон України серед молодi Микола Лабовський. Але йому <на колесо> одразу став Гешко, який пiд овацiї кiлькатисячної армiї вболiвальникiв на заключнiй 200-метрiвцi продемонстрував у всiй красi свiй фiрмовий фiнiшний спурт. До останньої прямої здавалося, що третє мiсце розiграють цьогорiчний володар Кубка України на дистанцiї 1500 м Василь Цiкало зi Львова (який тепер тренується у Кiцманi разом з Гешком) та <зимовий> чемпiон i срiбний призер лiтнього чемпiонату України на цiй же дистанцiї киянин Микола Трубачов, але у кращiй формi виявився переможець молодiжної першостi України Олександр Борисюк з Луцька.
Отримавши вiд Валерiя Чинуша головний грошовий приз (1000 грн),
iван Гешко одразу перед камерами заявив про свiй намiр передати цi грошi чернiвецькому дитячому будинку <Малютка>, що вiн i зробив пiсля змагань. Хоча перш нiж зробити благодiйний крок, цьогорiчний чемпiон Європи встиг ще раз заiнтригувати публiку, особливо її жiночу частину, яка iз заздрiстю спостерiгала за тим, як <Український iван Грозний> цiлив переможним букетом у гарненьку вболiвальницю-блондинку. Майже як у вiдомому фiльмi: дiвчатам – квiти, дiтям – морозиво. Варто зазначити, що непоганi <на морозиво> отримали всi учасники забiгу. За святковою пiслязмагальною вечерею спортсмени зазначили, що це один з найкращих подiбних пробiгiв, в яких їм доводилося брати участь в Українi.
Лiдер мiського осередку партiї Народний союз “Наша Україна” i великий шанувальник спорту Валерiй Чинуш зiзнався, що мрiє аби на “Буковинську милю-2006” з’їхалися не лише найсильнiшi вiтчизнянi атлети, а й гостi з-за кордону, у тому числi, можливо, й знанi кенiйцi.
 
i вiдкритий Кубок Буковини з бiгу на 1 милю.
1. iван Гешко (Чернiвцi-Кiцмань) – 4.08,9. 2. Микола Лабовський (Чернiвцi) – 4.10,8. 3. Олександр Борисюк (Луцьк) – 4.12,5. 4. Микола Трубачов (Київ) – 4.12,9. 5. Василь Цiкало (Львiвська обл.) – 4.13,5. 6. iгор Гелетiй (iв.-Франкiвськ) – 4.14,1. 7. Сергiй Дуган (Чернiвцi) – 4.19,3. 8. Андрiй Хрусь (Львiв) – 4.21,0. 9. Олег Озарко (iвано-Франкiвськ) – 4.21,6. 10. Олександр Вашурiн (Чернiвцi) – 4.21,8…
 
Григорiй ПАСАТ