За допiнг на iграх в Туринi будуть вести в iталiйський суд

182

На Олiмпiадi в Туринi кожен спортсмен, викритий у застосуваннi допiнгу, обов’язково предстане перед iталiйським судом, що буде вирiшувати, чи застосувати до винуватого адмiнiстративнi чи кримiнальнi санкцiї. Перевiркою спортсменiв буде займатися Всесвiтнє антидопiнгове агентство (ВАДА)

На Олiмпiадi в Туринi кожен спортсмен, викритий у застосуваннi допiнгу, обов’язково предстане перед iталiйським судом, що буде вирiшувати, чи застосувати до винуватого адмiнiстративнi чи кримiнальнi санкцiї. Перевiркою спортсменiв буде займатися Всесвiтнє антидопiнгове агентство (ВАДА), а при виявленнi порушникiв їхнi справи будуть передаватися в полiцiю, повiдомляє РiА Новини.

В iталiї перевезення або поширення допiнг-препаратiв є кримiнальним злочином. Член уряду iталiї й Мiжнародного олiмпiйського комiтету Марiо Песканте намагався лобiювати в парламентi країни указ про припинення закону на час Олiмпiади, однак iталiйськi законодавцi проголосували проти, вважаючи, що дане рiшення стане проявом слабкостi.

“Полiцейськi не будуть з’являтися в Олiмпiйському селищi”, – заявив Песканте, вiдзначивши, що це стосується тiльки вибiркових обшукiв, – “Однак якщо полiцейськi одержать iнформацiю про те, що хто-небудь зi спортсменiв або тренерiв ввiз забороненi медикаменти в країну, вони можуть призвати винуватцiв до вiдповiдальностi вiдповiдно до iталiйських законiв”.

“Нам потрiбно спiвпрацювати iз владою. Ми вмiємо виявляти допiнг-порушникiв, але боротися з поширенням допiнгу можна тiльки на рiвнi держави”, – вiдзначив Песканте.

Попередня статтяБагатоборка перемагає у особистому видi
Наступна статтяКулiченко: “Рекорди у Арнштадтi не варто сприймати серйозно”