Один свiтовий i шiсть нацiональних рекордiв встановлено на турнiрi “Зiрки жердини”

200

Один свiтовий i шiсть нацiональних рекордiв для закритих примiщень було встановлено 12 лютого в Донецьку на турнiрi “Зiрки жердини”. Турнiр ” Зiрки жердини” проводиться в Донецьку в сiмнадцятий раз, – заявив органiзатор турнiру, свiтовий рекордсмен, керiвник Нацiонального олiмпiйського комiтету України Cергiй Бубка.

Один свiтовий i шiсть нацiональних рекордiв для закритих примiщень було встановлено 12 лютого в Донецьку на турнiрi “Зiрки жердини”. Турнiр ” Зiрки жердини” проводиться в Донецьку в сiмнадцятий раз, – заявив органiзатор турнiру, свiтовий рекордсмен, керiвник Нацiонального олiмпiйського комiтету України Cергiй Бубка. – Вiн зiбрав провiдних спортсменiв з чотирьох континентiв Землi, представникiв 11 країн свiту: США, Росiї, iталiї, України, Польщi… Про рiвень турнiру можна судити хоча би по тому, що в нiм взяли участь два володарi вищих олiмпiйських нагород – росiянка Олена iсинбаєва i американець Тiмотi Мекк, рекордсмени i чемпiони багатьох престижних змагань.
 
Турнiр в Донецьку був як чоловiчим, так i жiночим. Напруга на ньому зберiгалася всi п`ять годин змагань. Спортсменами було встановлено шiсть нацiональних рекордiв України, Польщi, Швецiї i iнших країн для закритих примiщень. Але вищою кульмiнацiєю турнiру став рекорд, який встановила росiянка Олена iсинбаєва, яку журналiсти назвали Бубкою у спiдницi. Вона подолала планку на висотi чотири метри дев`яносто один сантиметр. Друге мiсце з результатом 4,76 метра зайняла полька Монiка Пiрек, третьою була її землячка Ганна Роговська. Її результат склав 4,61 метра.
 
Українка Наталя Кущ встановила новий рекорд України, подолавши планку на висотi 4м 51см – це шостий результат турнiру. Ще одна українська атлетка Людмила Вайленко з результатом 4м 21см посiла 9 сходинку.
 
У чоловiкiв першим виявився спортсмен з Австралiї Пол Берджес. Вiн стрибнув на висоту 5,80 метра. Друге мiсце зайняв дебютант змагань спортсмен з Швецiї Аладжi Джен, програвши цю ж висоту суперниковi за кiлькiстю спроб. На третьому мiсцi – поляк Пшемiслав Червiнськi. Його результат – 5,70 метра.
 
Серед українцiв найкращим виявився Олександр Корчмi. Вiн подолав планку на висотi 5м 70см i посiв 4 мiсце. Денис Юрченко з таким самим результатом – 5-ий. Руслан Єрьоменко зупинився на висотi 5м 50см та десятiй сходинцi турнiру.
 
На завершення змагань Сергiй Бубка запросив своїх друзiв на 18-й турнiр “Зiрки жердини” вже в наступному ро

Попередня статтяПомер чемпiон мюнхенської Олiмпiади
Наступна статтяУ Гонконгу помер марафонець