ПРЕС-РЕЛiЗ

202

Пiдсумки виступiв української чоловiчої команди на Кубку Європи з багатоборства 2006 у м. Ялта та жiночої збiрної у м. Арль Францiя

Головною подiєю спортивного життя в Українi минулих вихiдних, 1-2 липня, стало проведення Кубку Європи з багатоборства першої європейської лiги. Вперше в iсторiї легкої атлетики незалежну Україну обрали мiсцем проведення змагань такого високого рiвня. До сонячної Ялти, яка стала мiсцем проведення Кубку, з’їхалось 16 команд з 13 країн Європи. Україну представляла наша чоловiча збiрна, яка посiла третє мiсце.
Найкращий результат української збiрної показав Олексiй Касьянов, набравши суму 7599 очок, i разом з Миколою Шульгою та Євгеном Нiкiтiним виборов бронзу, поступившись командам Бiлорусiї та Нiдерландiв. Серед жiночих команд лiдерами стали спортсменки з Грецiї, Францiї та Швейцарiї.
Високий рiвень органiзацiї та проведення змагань був вiдзначений всiма технiчними делегатами Європейської асоцiацiї легкої атлетики та мiжнародними спостерiгачами, що стало початком нової програми розвитку легкої атлетики в Українi, вiдкрило можливостi для залучення нових престижних змагань мiжнародного рiвня.
       У французькому мiстi Арль на Кубку Європи з багатоборства у суперлiзi блискуче  виступила українська жiноча збiрна, яка зберегла мiсце  в елiтi, посiвши п’яте командне мiсце та закрiпила свої позицiї у суперлiзi. В особистому залiку кращий результат показала Ганна Мельниченко, яка набравши суму 6010 очок, посiла сьоме мiсце. Перемогу здобули росiянки.