Прес-конференцiя

176

Вчора о 16.00 в прес-центрi НСК “Олiмпiйський” Федерацiя легкої атлетики України провела прес-конференцiю на тему “Майбутнє легкої атлетики пiд загрозою”     

    Вчора о 16.00 в прес-центрi НСК “Олiмпiйський” Федерацiя легкої атлетики України провела прес-конференцiю на тему “Майбутнє легкої атлетики пiд загрозою”. У прес-конференцiї брали участь: Валерiй Александров – перший вiце-президент ФЛАУ, державний тренер України з легкої атлетики, iгор Гоцул – генеральний секретар ФЛАУ, Микола Зенков – президент Федерацiї легкої атлетики м. Київ, а також Михайло Волобуєв – президент Асоцiацiї спортивних журналiстiв України.
    Пiдставою для проведення прес-конференцiї стало питання , яке буде вирiшуватись у вiвторок, 31 жовтня, на засiданнi сесiї Київської мiської ради, стосовно передачi в оренду легкоатлетичного манежу (проспект Тичини, 18) прихожанам церкви “Посольство Боже”.
    В наслiдок рiшення сесiї легка атлетика в Києвi може загинути назавжди. Манеж може бути знов передано в оренду церкви “Посольство Боже”, в результатi чого понад 10 тисяч дiтей та молодi будуть позбавленi можливiсть займатись улюбленими видами спорту, а пiдготовка збiрної команди України з легкої атлетики до наступних Олiмпiйських iгор в Пекiнi опиниться пiд загрозою.
    У манежi, який був побудований на кошти мiської общини, з часу його заснування щорiчно проводились тренувальнi заняття учнiв школи вищої спортивної майстерностi м. Києва та учнiв  СДЮШОР “Україна” – 440 осiб, СДЮШОР “Атлет” – 330 осiб, СДЮШОР мiсьуправлiння – 145 осiб, СДЮШОР освiти – 260 осiб, СДЮШОР-16 – 470 осiб. Також в манежi проводились тренувальнi заняття та пiдготовка членiв збiрних команд України до важливих мiжнародних стартiв. Окрiм легкої атлетики проводились заняття з академiчного веслування, трiатлону, видiв єдиноборств, фехтування та iнших видiв спорту.
    Були вжитi вiдповiднi заходи щодо реконструкцiї манежу, закупленi необхiднi матерiали.  Але почати ремонтнi роботи так i не вдалось, так як манеж давно став мiсцем зборiв прихожан церкви “Посольство Боже”, якi займають примiщення протягом цiлого тижня.
    Школа вищої спортивної майстерностi м. Києва, в розпорядженнi якої знаходиться спортивний комплекс, виграла всi судовi справи, враховуючи Верховний суд України, стосовно звiльнення манежу, але рiшення суду до цього часу  не виконане. Цим порушуються права Киян, за чиї кошти був побудований манеж для задоволення потреб громадян у заняттях фiзичною культурою та спортом, формування здорового способу життя i здорової нацiї.
Федерацiя легкої атлетики України не намагається утискати права на iснування церкви “Посольство боже”, але вимагає вiд Київської мiської влади знайти iнший шлях вирiшення цього питання – не за рахунок позбавлення дiтей мiста Києва можливостi займатися спортом.

    Президент Федерацiї легкої атлетики м. Київ Микола Зенков назвав ситуацiю, що склалась навколо легкоатлетичного манежу парадоксальною, так як в наш час, коли з кожним днем кiлькiсть наркоманiв та ВiЛ – iнфiкованих серед молодi збiльшується, держава має сприяти тому, щоб кiлькiсть закладiв, де дiти можуть повноцiнно розвиватись зростала, а не передавалась у розпорядження людей, що використовують спортивний комплекс не за призначенням. iгор Гоцул, генеральний секретар ФЛАУ, наголосив, що прийняття рiшення про передачу в оренду легкоатлетичного манежу  прихожанам церкви “Посольство Боже” є порушенням постанови Верховної Ради України “Про недопущення закриття та перепрофiлювання закладiв фiзичної культури i спорту, баз олiмпiйської та параолiмпiйської пiдготовки, фiзкультурно-оздоровчих i спортивних споруд, лiкувально-фiзкультурних закладiв”. Державний тренер України з легкої атлетики Валерiй Александров заявив, що через вiдсутнiсть у Києвi спортивних баз, найкращi легкоатлети змушенi їздити тренуватись в iншi мiста України або закордон, тому на сьогоднi втрата манежу спричинить реальну загрозу пiдготовцi української збiрної з легкої атлетики до Олiмпiйських iгор та iнших важливих мiжнародних стартiв. Юрiй Павленко, Мiнiстр у справах сiм’ї, молодi та спорту, в телефонному режимi пiдтримав iнiцiативу ФЛАУ i наголосив, що неодноразово звертав увагу на те, що будь-якi спортивнi об’єкти мають призначатись безпосередньо для занять спортом та професiйної пiдготовки спортсменiв.

    

Попередня статтяПрес-анонс
Наступна статтяПрес-анонс