iван Гешко – претендент на здобуття звання “Спортсмен року”

184

У номiнацiї “Спортсмен року” представленi видатнi українськi спортсмени, якi у 2006 роцi досягли найвищих результатiв у внутрiшнiх, європейських чи свiтових змаганнях з рiзноманiтних видiв спорту. Серед легкоатлетiв до шiстки кращих спортсменiв увiйшов чемпiон Свiту 2006 року (у примiщеннi), срiбний призер чемпiонату Європи 2006 року з легкої атлетики iван Гешко     

    9 листопада 2006 року пiдбитi пiдсумки першого етапу експертного визначення претендентiв на здобуття щорiчної Премiї за вищi професiйнi i громадськi досягнення “Прометей-Престиж”.
    Перша українська незалежна Премiя за вищi професiйнi i громадськi досягнення “Прометей-Престиж” передбачає присудження титулу “ЛЮДИНА РОКУ” найбiльш видатним особистостям України, якi досягли значних успiхiв у найважливiших для держави сферах професiйної i громадської дiяльностi.
    Вiдповiдно до промiжних пiдсумкiв експертного опитування станом на 9 листопада 2006 року визначено по п’ять(шiсть) претендентiв на здобуття лауреатських звань у 15 номiнацiях.
    У номiнацiї “Спортсмен року” представленi видатнi українськi спортсмени, якi у 2006 роцi досягли найвищих результатiв у будь-яких внутрiшнiх, європейських чи свiтових змаганнях з рiзноманiтних видiв спорту. Серед легкоатлетiв до шiстки кращих спортсменiв увiйшов чемпiон Свiту 2006 року (у примiщеннi), срiбний призер чемпiонату Європи 2006 року iван Гешко. Також на здобуття звання “Спортсмен року” претендують: Олена  Бондаренко- переможниця тенiсного турнiру серiї WTA в 2006 роцi, Олена  Грушина та Руслан Гончаров- бронзовi призери Олiмпiйських iгор в Туринi i срiбнi призери чемпiонату Європи 2006 року з фiгурного катання, iрина Краснянська – чемпiонка свiту 2006р. зi спортивної гiмнастики, Юлiя Прокопчук – чемпiонка Європи 2006 р. зi стрибкiв у воду, Ганна Хлистунова – чемпiонка Європи 2006 р. з плавання на дистанцiї 100 м брасом.
            * У 2005 роцi в номiнацiї “Спортсмен року” перемiг легкоатлет Юрiй Крамаренко – чемпiон Свiту 2005 року зi стрибкiв у висоту.