Відбулась перша прес-конференція, присвячена КЄ з метань в Ялті

182

20 лютого відбулась перша прес-конференція, присвячена проведенню 17-18 березня в м. Ялта чергового Кубку Європи з метань

20 лютого відбулась перша прес-конференція, присвячена проведенню 17-18 березня в м. Ялта чергового Кубку Європи з метань. На ній були присутніми: Президент Федерації легкої атлетики України Борзов В.П., Перший віце-президент ФЛАУ, Державний тренер збірної команди України з легкої атлетики Александров В.Ф., мер м. Ялта, голова оргкомітету Брайко С.Б., генеральний секретар ФЛАУ Гоцул І.Є., представник Кримського центру стратегічних досліджень Доля Е. О.
   Федерація легкої атлетики України виграла тендер Європейської легкоатлетичної асоціації на проведення 7-го Зимового Кубку Європи з метання. Змагання такого високого рівня вперше будуть проходити на території незалежної України. В попередні роки подібні змагання проводились у Франції, Італії, Хорватії, Туреччині, Ізраїлі та на Мальті.
   Свою участь в спортивних змаганнях підтвердили 225 атлетів з 29 країн. Найчисельніші делегації прибудуть із Франції, Білорусі, Німеччини, Росії, Італії. За Зимовий Кубок Європи з метань будуть боротись олімпійські чемпіони, чемпіони світу та Європи. Поіменний склад учасників буде оголошено на початку березня, після того як фінішують внутрішні першості країн-учасниць.
   Серед почесних гостей в Ялту приїдуть Міністр у справах молоді, сім’ї та спорту України Віктор Корж, Президент Національного олімпійського комітету України, рекордсмен світу Сергій Бубка, Президент Федерації легкої атлетики України, дворазовий олімпійський чемпіон Валерій Борзов, Олімпійські чемпіони Володимир Кисельов та Віктор Цибуленко, бронзовий призер Олімпійських ігор Олександр Крикун.
   Урочисте відкриття 16 березня розпочнеться з параду учасників змагань на набережній м. Ялта та продовжиться концертом.
   Власне змагання 7-го Зимового Кубку Європи з метань в Ялті будуть проходити 17-го та18-го березня з 9:00 до 21:00 на центральному стадіоні „Авангард”. Юніори та дорослі (чоловіки і жінки) змагатимуться в наступних видах:
   – метання диску;
   – метання спису;
   – метання молота;
   – штовхання ядра.
   Нагородження переможців змагань в індивідуальному заліку буде проходити паралельно з рештою змагань. Урочисте закриття та нагородження команд переможців відбудеться ввечері 18-го березня.
   За словами ялтинського міського голови Сергія Брайко, Ялта – ідеальне місто для проведення змагань такого рівня як за кліматичними умовами, так і за інфраструктурою.
   – Як показав досвід попередніх років, м’який середземноморський клімат, наявність висококласних готелів, здатних розмістити сотні спортсменів, розвинена система транспортних та туристичних послуг, стадіон з кількома полями, – вважає ялтинський голова, – сприяють привабливості Ялти не тільки для проведення міжнародних спортивних змагань, але і для цілорічних підготовчих зборів спортсменів.
   З врахуванням великих шансів українських спортсменів на перемогу як в командних, так і в особистих заліках, молоді українські метальники можуть стати достойними наслідувачами традицій радянського та українського спорту. Як зауважили організатори, підтримка українських спортсменів засобами масової інформації та глядачами (наприклад, Віри Ребрик, 17-річної ялтинки, що посідає 43-тє місце рейтингу IAAF), допоможе атлетам показати результати, достойні країни з великими спортивними досягненнями.
   – їх перемога стане нашою державною перемогою, – вважає двократний олімпійський чемпіон, віце-президент НОК України, президент Федерації легкої атлетики України Валерій Борзов. – Ніщо так не підсилює імідж країни як сильні особистості та високі спортивні досягнення.
   Федерація легкої атлетики України та оргкомітет, в склад якого входять Рада міністрів Автономної Республіки Крим та виконавчий комітет Ялти, запрошують загальнонаціональні та регіональні засоби масової інформації стати інформаційними партнерами видатного для України спортивного змагання. Це стане не тільки вагомою підтримкою для наших спортсменів, але також стане на службі авторитету України в міжнародній спільноті, популяризації спорту серед української молоді.
   Довідково: Зимовий Кубок Європи з метань проводиться з 2001 року, в т.ч. з ініціативи України. До цього єдиним  зимовим змаганням подібного рівня в Європі був Чемпіонат Європи з легкої атлетики в приміщенні. Умови проведення змагань виключали з програми такі види як метання спису, диску та молоту. Тому довгий час метальники залишались без можливості заробити додаткові очки в загальносвітовому та загальноєвропейському рейтингу. Тому в 2000 році Європейська легкоатлетична асоціація прийняла рішення про щорічне проведення Кубку Європи з метань взимку.
   Деякі результати 6-го Зимового Кубку Європи з метань в Тель-Авіві (Ізраїль):
                ДИСК (чоловіки):
1) Пьотр МАЛАХОВСЬКИЙ    (POL)     65,10 м;
2) Маріо ПЕСТАНО                 (ESP)     63,40 м;
3) Герд КАНТЕР                      (EST)     62,55 м.

СПИС (чоловіки):
1) Ігор ЯНИК                            (POL)     81,16 м;
2) Владислав ШКУРЛАТОВ    (RUS)    79,27 м;
3) Айнарс КОВАЛС                  (LAT)     78,64 м.

ЯДРО (жінки):
1) Наталія ХОРОНЕНКО         (BEL)    19,18 м;
2) Ольга РЯБІНКІНА               (RUS)    18,55 м;
3) Надіна КЛЯЙНЕРТ             (GER)    18,30 м.

МОЛОТ (жінки):
1) Камілла СКАЛІМОВСКА      (POL)     73,32 м;
2) Гульфія ХАНАФЄЄВА        (RUS)     72,01 м;
3) Мануелла МОНТЕБРУН     (FRA)     70,29 м.

Попередня статтяНаші вітання
Наступна статтяРезультати з Бірмінгему: 1-й день