Визначено атлетів місяця за версією ЄАА

208

В лютому ними стали – зірка у стрибках з жердиною серед жінок, володарка світового рекорду – росіянка Олена Ісінбаєва (Yelena Isinbayeva) та лідер сезону серед чоловіків в бігу на 400 м, рекордсмен Ірландії – Девід Гіллік (David Gillick, див. фото)

В лютому ними стали – зірка у стрибках з жердиною серед жінок, володарка світового рекорду – росіянка Олена Ісінбаєва (Yelena Isinbayeva) та лідер сезону серед чоловіків в бігу на 400 м, рекордсмен Ірландії – Девід Гіллік (David Gillick).  

Проект з визначення кращих атлетів був запроваджений ЄАА з січня 2007 року. Відповідно до регламенту, щомісяця визначаються кращі атлети у чоловічі та жіночій номінаціях. За підсумком року, з 24 кращих будуть обрані Спортсмени Року.

Від початку, відслідковують результати, що показують атлети на різного роду європейських змаганнях. Відповідно до цього, формують список претендентів, що виставляється на веб-голосування на сайті ЄАА в перший тиждень наступного місяця. В формуванні рейтингу це дає 50% балів, ще половина визначається за допомогою медіа-голосування серед спортивних журналістів.

Так, в лютому, кращими було визначено Олену Ісінбаєву, що за 5 стартів у лютому показувала стабільно високі результати і, в тому ж лютому, встановила світовий рекорд. У Девіда Гілліка старт був один, в Дюсельдорфі, там він показав час 45:91, власне рекорд Ірландії. Можливо, його обранню сприяв також більше, ніж вдалий виступ на чемпіонаті в Бірмінгемі – кращий час (45:52) і золота медаль. Проте, за регламентом, його вдалий виступ на ЧЄ в приміщенні може бути врахований тільки за результатами березня.  

Відзначимо, що в список претендентів на звання кращого атлета місяця було включено українців: Тетяну Петлюк і Сергія Демидюка. Цього разу, вони не опинились серед лідерів, проте не виключено, що вони або ще хтось з української команди не стане атлетом березня.  

 

 

 

Попередня статтяGE Galan 2007
Наступна статтяЗавершився Кубок Європи 2007 з метань