Герої спортивного року 2006

210

12 квітня буде оголошено імена лауреатів премії “Герої спортивного року 2006”

21 березня за участю Президента НОК України Сергія Бубки та Першого заступника Міністра України у справах сімї, молоді та спорту Віктора Руденка відбулась прес-конференція, присвячена Всеукраїнській урочистій церемонії «Герої спортивного року 2006».

 

«Герої спортивного року» – це 10 номінацій та 10 ексклюзивних авторських статуеток для переможців. Кандидати заявлені в наступних категоріях:

 

найкращий спортсмен року;

 

найкраща спортсменка року;

 

найкращий тренер року;

 

найкраща команда року;

 

сенсація року;

 

найкращий спортивний організатор;

 

сильні духом;

 

спортивна слава України;

 

меценат спортивного року;

 

народний вибір.

 

За словами головуючих, процедура обрання номінатів була прозорою та демократичною. Перш за все було враховано думку провідних спортивних журналістів країни, а 20 березня на засіданні комісії НОК України «Засоби масової інформації та пропаганда олімпійського руху» за участю представників Міністерства у справах сімї, молоді та спорту після детального аналізу було обрано по 3 претенденти в кожній номінації.

 

Приємно відзначити, що в числі кандидатів можна знайти Івана Гешко зі своїм тренером Георгієм Миронюком (номінуються відповідно на кращого спортсмена та кращого тренера року) та Людмилу Блонську (кандидат на кращу спортсменку року).

 

Безпосередньо церемонія нагородження відбудеться 12 квітня в Києві, в Міжнародному центрі культури та мистецтв. Під час телевізійної трансляції церемонії глядачі зможуть за допомогою смс-голосування визначити кращого в номінації «Народний вибір».

 

Також Президент НОКу поінформував присутніх про створення Української академії спорту, до якої ввійшли легендарні спортсмени, що завершили активну спортивну діяльність. Основна мета академії – популяризація спорту, поширення олімпійських ідеалів. Її члени братимуть активну участь у проведенні різноманітних благодійних та просвітницьких акціях НОКу, зокрема, покладено й визначення переможців Всеукраїнської церемонії «Герої спортивного року 2006».

 

Попередня статтяЗавершився Кубок Європи 2007 з метань
Наступна статтяЗмінено дати проведення семінару