Резерв Олександра Кузіна

205

Українець переміг на престижному марафоні в австрійському Лінці

    Олександр Кузін здобув перемогу на марафоні OMV Linz Marathon в Австрії з результатом 2:07:33 і майже на 3 хв покращив свій результат.

    Як прокоментував свій виступ спортсмен, від самого початку він був налаштований показати результат на рівні 2:09, нагадаємо, що до цього кращий результат Олександра був показаний 2006-го в Римі і складав 2:10:09. Окрім того, організатори запросили «зайців», що мали вести лідерів до відмітки 30 км.

    Спритні «зайці» розпочали перший кілометр – 2:52 та майже не знижуючи темпу пробігли 5 км за 14:52. Проте вже після 21-го км обидва помічники по черзі зійшли. Після першої половини Олександру стало зрозуміло, що його темп вище наміченого і приблизно один кілометр займає 3 хвилини. Загалом Олександр задоволений своєю перемогою і тим, що обраний темп дозволив фінішувати наодинці, без ривків на дистанції, що призводять до завчасного «закислення».

    Починаючи з цього сезону, тренером Олександра Кузіна буде Леонід Швецов, рекордсмен Росії з марафонського бігу. За словами самого спортсмена, було переглянуто методику тренувального процесу, наприклад відсутній біг на надто довгі дистанції, а найобємніше тренування складає 34 км в високому швидкісному режимі. Цілковита довіра між спортсменом та тренером дозволяє задуматись над досягненням нових результатів. Розрив між національним рекордом Дмитра Барановського та результатом Олександра Кузіна в Лінці складає лише 18 секунд.

    Що стосується планів на майбутнє, то вже в цьому році восени Олександр разом з дружиною Тетяною Гладир планує здійснити свою мрію та взяти участь в Нью-Йоркскому марафоні, де минулого року Тетяна показала другий результат.

Ресурс www.runners.ru