Як правильно харчуватись?

186

Кілька днів тому ІААФ було проведено чергову конференцію, присвячену проблемам харчування спортсменів і вперше результати обговорень будуть зведені в офіційний документ

   До роботи конференції було запрошено 28 світових експертів в галузі харчування. Першого дня хід конференції було сконцентровано на рекомендаціях в харчуванні окремо по кожній групі легкоатлетичних змагань (спринт, витривалість, стрибки, метання та багатоборства). В кожній із секцій доповідачі давали поради, що базуються на дослідженнях та результатах їх впровадження в повсякденному житті атлетів. Завершила день презентація про особливості комплекції та роботи атлетів, а також дискусія про загрози здоров’ю жінок-спорстсменок.

   Другого дня увагу було сконцентровано навколо порад та висновків для атлетів, що намагаються знайти себе, будуючи спортивну кар’єру: належать до спортивної еліти чи тільки намагаються туди потрапити, або ж ще знаходяться в молодшій віковій групі. Харчування для молодих атлетів, потреба в рідині під час змагань та тренувань, втома та недуги, харчові добавки та їжа в дорозі – ось неповний перелік обговорюваних питань.

   «Поради щодо харчування молодих атлетів відразу ж стануть актуальними, адже незадовго відбудеться Молодіжний Чемпіонат світу в Остраві», – наголосив президент ІААФ Ламін Діак. Він також наголосив на тому, що ще 20 років тому подібні питання не обговорювались взагалі на міжнародному рівні.

   Сам документ, можливо, він матиме назву Consensus Statement on Sport Nutrition, буде опубліковано до кінця цього тижня англійською. Пізніше на сайті ІААФ стануть доступними переклади на інші мови та решта матеріалів, напрацьованих в ході роботи конференції.