Відбулось чергове засідання виконкому

164

Сьогодні, 31 травня, відбулось чергове засідання виконкому ФЛАУ. Детальну інформацію стосовно розглянутих питань ви знайдете далі

    Від початку було заслухано інформацію голови оргкомітету Чемпіонату України з бігу по шосе на 20 км Олега Зайченка про змагання (м. Дніпропетровськ). Також обговорено перспективи зміни маршруту пробігу в наступні роки. Нагадаємо, що Дніпропетровськ – місто-кандидат на проведення Чемпіонату світу з бігу по шосе 2009. Крім того, було наголошено на необхідності розвитку неолімпійських видів легкої атлетики, не в останню чергу за рахунок залучення спонсорських коштів.

    Головний тренер з резерву – Валерій Ємельянцев – доповів про проведення цілої серії юнацьких змагань, що мали місце в травні. На початку місяця в Миколаєві, в рамках Всесвітнього дня легкої атлетики 2007 змагались молоді атлети 1990-1993 р.н. Миколаївські змагання, а також матчева зустріч юнацьких команд України, Росії, Білорусії та Литви (19-20 травня, м. Ялта) стали основними етапами відбору атлетів для участі у цьогорічному Юнацькому Чемпіонаті світу. В ході відбору постало питання необхідності глибокого персоніфікованого аналізу географії дисциплін легкої атлетики, вивчення проблем та перспектив, щоб в майбутньому на міжнародних стартах Україна була представлена в усіх видах легкої атлетики.

    Окремо було наголошено на тому, що необхідно продовжувати 7-річну практику проведення матчевих зустрічей юнацьких команд. Про це говорять результати – майже на 80% складу збірної команди з легкої атлетики – це учасники перших юнацьких матчевих зустрічей. За продовження співпраці висловлювались також тренери та учасники від інших країн.

    Затверджено кількісний склад на Чемпіонат світу з гірського бігу, що проходитиме у вересні в Швейцарії. Офіційна делегація складатиметься з 9 осіб, в т.ч. 2 офіційні особи та 7 спортсменів.

    Начальник відділу організації змагань Микола Зенков доповів інформацію оргкомітету про підготовку до Чемпіонату України (3-8 липня, Донецьк) та про підготовку проведення семінару для суддів, що має відбутись також в Донецьку.

    У організаційних причин було внесено наступні зміни до календаря змагань: ЧУ серед юніорів перенесено з Донецька до Миколаєва і буде проведено 21-22 червня, ЧУ серед юнаків перенесено з Києва до Миколаєва і буде проведено 24-25 червня.

    Календар змагань на 2008 рік, після детального розгляду тренерським комітетом ФЛАУ, було взято за основу та попередньо погоджено виконкомом.

     Наступні виконкоми ФЛАУ відбудуться 18 червня в Києві та 08 липня в Донецьку.