Матеріали виконкому у вересні

184

Чергове засідання виконкому Федерації було проведено 6-го вересня

    На виконкомі Федерації, що було проведено 6-го вересня, перш за все, підбито підсумки літнього легкоатлетичного сезону. По-перше, заслухано інформацію директора СДЮШОР МОН України Олександра Апайчева з поіменною характеристикою призерів та фіналістів Всесвітньої універсіади, що проходила 8-18 серпня в Таїланді. Увагу тренерів привернув той факт, що клімат Бангкоку схожий з кліматом Пекіну, де наступного року проводитиметься Олімпіада і де братиме участь більша частина команди з Універсіади.

    Головний тренер з резерву Валерій Ємельянцев доповів про матчеву зустріч юніорських команд Росії, України, Білорусії та Латвії, що проходила 17-18 серпня в Валмієрі, Латвія. Відповідно до домовленості між федераціями чотирьох країн, такі матчі проводяться вже сьомий рік поспіль. Головний тренер з резерву висловив побажання в наступні роки змінити вік учасників матчу з юніорського на молодіжний.

    Державний тренер Валерій Александров підсумував участь української збірної на Чемпіонаті Світу в японській Осаці. Основний акцент було зроблено на тому, що більшість спортсменів показала результати на рівні попередніх стартів літнього сезону. Крім того, підтвердились очікування від співпраці з науковцями з Національного університету фізичного виховання та спорту під час навчального-тренувального збору напередодні Чемпіонату. Зусилля науковців були направлені те, щоб зробити комфортнішим перебування спортсменів і на змаганнях, і в секторі. Увага однаковою мірою приділялась як фізіологічному, так і психологічному стану. Проведені під час НТЗ дослідження дали змогу внести корективи в процес підготовки ряду спортсменів, що згодом на Чемпіонаті стали призерами та фіналістами.

    Відповідно до показаних високих результатів, вирішено представити кандидатури призерок Чемпіонату Світу Людмили Блонської та Ірини Ліщинської, а також їх тренерів, на здобуття стипендій Президента України. Преміями відзначено призерів (та відповідних тренерів) Чемпіонату Світу серед юнаків, Чемпіонату Європи серед молоді та Чемпіонату Європи серед юніорів.

    Розширену нараду за підсумками літнього легкоатлетичного сезону заплановано провести на початку жовтня.

    Наступне засідання виконкому Федерації призначено на 25 жовтня і буде проведено в Києві.

 

Попередня статтяОлімпійський урок
Наступна статтяРезультати матчу в Парижі