Поглиблення міжнародної співпраці

182

Легкоатлетичні збірні України та Південної Кореї вже мають досвід спільного успішного проведення НТЗ

    Збірна України з легкої атлетики – всього більше ста осібпроводить чергові збори в найпівденнішому місті Ялта. Цього разу тренування на базі олімпійської підготовки спортсменів – стадіоні «Авангард» – проводяться спільно з легкоатлетами Південної Кореї. Під наглядом українських тренерів 18 спортсменів з Азії в незвично прохолодному для себе кліматі відточують майстерність в спринті, стрибках та метанні пліч-о-пліч з сильнішими нашими легкоатлетами, в тому числі чемпіонами та призерами світових та європейських першостей.  

    Можна передбачити, що через кілька років корейці планують «підтягнути» спорт в країні до рівня не нижче китайського та здорово потіснити відомих сусідів. Як заявили самі гості, умови тренувань в Ялті їм подобаються і свій наступний збір вони планують провести вже в квітні. До речі, про спільне проведення теперішнього тренувального збору ще півроку тому ніхто би не подумав. Напередодні Чемпіонату світу з легкої атлетики в Осаці, українська збірна готувалась в Південній Кореї, побачивши роботу наших тренерів і спортсменів, місцеві спеціалісти загорілись ідеєю проведення спільного навчально-тренувального збору. Ініціативу було підтримано Федерацією легкої атлетики України.

    На згадку всі корейські спортсмени та представники отримали сувеніри від Федерації легкої атлетики та Національного олімпійського комітету України 

    

    Дякуємо за підготовку матеріалу Андрію Коновалову та Наталії Білусі

 

Попередня статтяІААФ завершує підготовку гала-прийому
Наступна статтяОголошено імена володарів нагород ІААФ