Олімпійський рух

152

Валерій Борзов зустрівся з Міністром культури, засобів масової інформації та спорту Великобританії

Віце-президент НОК України, Олімпійський чемпіон Валерій Борзов та генеральний секретар Володимир Геращенко провели зустріч із Членом Парламенту, Міністром культури, засобів масової інформації та спорту Великобританії Енді Бернхемом.

Валерій Борзов передав почесному гостю щирі вітання від президента НОК України Сергія Бубки та зазначив, що інтерес України до Великобританії зростає з кожним днем наближення до старту  Олімпійських ігор в Лондоні. Ми переконані, що Олімпійські ігри в Лондоні пройдуть на високому організаційному рівні, – підкреслив віце-президент українського НОКу. У відповідь Енді Бернхем зауважив, що Україну теж планує відвідати велика група вболівальників спорту Великої Британії, в разі якщо їх збірна потрапить до фінальної частини футбольного Євро-2012, яке прийматиме наша країна.

Сторони обговорили питання підготовки до Ігор-2012 у Лондоні. Зокрема, керівник британського спорту запропонував використовувати під час підготовки українських спортсменів до олімпійських стартів спортивний центр, розташований неподалік від Манчестера. Україна має вагомі традиції в цьому регіоні. Тут проживають численні представники української діаспори, тому ми будемо раді запропонувати саме вам найкращі умови. Такий крок також дозволить реалізувати програму культурного обміну між нашими країнами, – підкреслив Міністр. Наразі, за словами Енді  Бернхема, йде завершення будівництва цього комплексу, який охопить і цілий ряд спортивних споруд та стане в нагоді для проведення тренувальних зборів й акліматизації до Ігор XXX Олімпіади в Лондоні.

Українська сторона висловила готовність скористатися пропозицією після детального аналізу її відповідності вимогам та потребам олімпійських федерацій, зокрема планам підготовки вітчизняних атлетів

По матеріалам прес-служби НОК

 

Попередня статтяДля представників команд на ЧУ в Сумах
Наступна статтяПереможці «Львівської зими 2008»