Німці командою тріумфували в Глазго

363

На традиційному міжнародному матчі «п’яти команд» в Глазго німецькі легкоатлети довели, що для перемоги в загальному заліку результати екстра-класу відходять на другий план. Головне – пройти змагання без очевидних провалів.

На традиційному міжнародному матчі «п’яти команд» в Глазго німецькі легкоатлети довели, що для перемоги в загальному заліку результати екстра-класу відходять на другий план. Головне – пройти змагання без очевидних провалів.

 

 

Нинішнього року в Глазго у міжнародному матчі «П’яти команд» брали участь британці, американці, німці, шведи та представники збірної команди країн Співдружності. Досить несподівано, набравши 61 очко, першими у загальному заліку стали німецькі легкоатлети. Команда Великої Британії та Країн Співдружності фінішували на другій та третій позиціях відповідно з однаковою кількістю балів – 56. Американці опинилися за межею призерів з сумою в 52 очки.

 

На змаганнях у Шотландії було показано кілька найкращих результатів сезону в світі. Оновили перші сходнки світових топ-листів у закритих приміщеннях Джессіка Енніс та Девід Олівер на дистанції 60 метрів з бар’єрами серед жінок та чоловіків. Чемпіонка світу та Європи з легкоатлетичного багатоборства першою в сезоні розміняла восьми секундний рубіж, зупинивши секундомір на позначці 7.97сек. Дворазова чемпіонка світу в закритих приміщеннях Лоло Джонс, котра перед вильотом до Глазго змушена була провести в американському аеропорту більше доби, фінішувала у цьому забігові лише четвертою – 8.27сек. Найкращий бар’єрист минулого року Девід Олівер переміг з показником 7.51сек на своєму першому старті нинішньої зими. Чемпіон Європи з бігу на 110 метрів з бар’єрами Енді Тьорнер поступився американцеві п’ятнадцятьма сотими секунди.

 

 

Жіночий біг на 3000 метрів виграла британка Хелен Клісрое з найкращим результатом сезону в світі й новим рекордом арени в Глазго – 8:52.31. У чоловіків на цій дистанції перемога за американцем Деном Халінгом, котрий встановив свій особистий рекорд – 7:56.68сек.

 

В секторі для стрибків з жердиною серед жінок найкращою виявилася німкеня Ліза Рижих з вдалою спробою на 4м55см. Дев’ятнадцятирічна британка Холлі Блесдейл фінішувала другою – 4м48см.

 

 

З третім результатом сезону в світі призерка берлінського чемпіонату світу Дженні Мідоуз була першою на дистанції 800 метрів серед жінок – 2:01.17. 29-річна німкеня Яна Хартман досить несподівано фінішувала другою з особистим рекордом 2:02.48сек. У чоловіків на цій дистанції не було рівних кенійцю Боазу Лалангу, котрий виступав за команду Країн Співдружності – 1:49.16.

 

В секторі для стрибків у висоту серед чоловіків з показником 2м28см перемогу здобув американець Джессі Вільямз. Призер чемпіонатів світу та Європи німець Рауль Шпанк зміг дістатися лише третьої позиції зі стрибком на 2м22см.Німець пропустив уперед ще й британця Тома Парсонса – 2м25см.

 

 

Жіночі стрибки у довжину виграла представниця Німеччини Надя Картер – 6м58см. Це особистий рекорд атлетки. Американка Фанмі Джимо поступилася їй десятьма сантиметрами. Третьою з результатом 6м38см була невтомна Джессіка Енніс.

 

Найкоротші спринтерські дистанції серед чоловіків та жінок виграли Марк Льюїс-Френсіс (6.66сек) та Александра Андерсон (7ю31сек) відповідно.

 

 

Усі результати турніру в Глазго можна переглянути тут:

 

http://uka.org.uk/avivaseries/avivainternationalmatch/timetable/