Новий світовий рекорд під музику і з шампанським

376

Під звуки легендарного Rolling Stones сонячним ранком 12-ого березня Йон Дініз оновив світовий рекорд зі спортивної ходьби по стадіону на дистанції 50 тисяч метрів.

 

33-річний ходок із Франції перевершив попереднє досягнення свого співвітчизника Тьєррі Туатена, що простояло 11 років, більш, аніж на 5 хвилин! Дворазовий чемпіон Європи і срібний призер чемпіонату світу на стадіоні в Реймзі показав результат 3:35:27.20

 

Дініз сам складав собі плей-лист музики, яка звучала над стадіоном під час змагань. Крім легендарних Rolling Stones Йон побажав слухати Iggy Pop і французьку рок-групу Noir Désir. Але крім музичного натхнення француз скористався послугами двох пейс-мейкерів, котрі провели його по дистанції 35 тисяч метрів. При  чому один із них – Гжегор Судол із Польщі на позначці 30 тисяч метрів встановив новий національний рекорд 2:11:11.95. Крім допомоги друзів-ходоків Дініз заручився ще й підтримкою 4 тисяч глядачів, які підганяли свого кумира від першого до останнього метра.

 

Після вдалої атаки світового рекорду Дініз мав доволі свіжий вигляд і пригощав своїх помічників та офіційних осіб спеціального турніру шампанським вже за 30 хвилин після того, як перетнув фінішну лінію.

 

«Між чемпіонатом Європи в Барселоні та чемпіонатом світу в Тегу – більше року, – сказав після фінішу Йон Дініз. – Мені просто необхідно було за цей час пройти 50-кілометрову дистанцію. І це була унікальна можливість. Найбільше натхнення на дистанції я отримував не від улюбленої музики, а від глядачів, котрі зібралися на стадіоні заради мене і підтримували від старту до фінішу. Огорожу спеціально трохи зсунули до поля, аби глядачі могли бути якнайближче і в той же час не заважати. Я постійно відчував їхню палку підтримку.»

 

125 кіл по ремзському треку Дініз пройшов навіть ліпше за свій рекорд на трасах (3:38:45), показаний в Дудінце у 2009 році. Це взагалі другий показник у світі на п’ятдесятикілометровій дистанції. Краще йшов лише Дєніс Ніжегородов. На Кубку світу зі спортивної ходьби 2008 року в Чебоксарах росіянин пройшов 50 км за 3 години, 34 хвилини і 14 секунд, але змагання проходили по трасі!