Рекорд на День Народження

210

4 червня в американському Юджині відбувся четвертий етап найпрестижнішої легкоатлетичної серії Діамантова Ліга. З українських легкоатлетів на ньому стартувала лише чинна чемпіонка Європи з потрійного стрибка Ольга Саладуха. Але для донеччани, як і для усіх прихильників її спортивного таланту цей старт став черговим доказом того, що і один у полі воїн, особливо, якщо цей «один» – боєць до мозку кісток і готовий до нового літнього сезону на всі 100%.

 

 

Виступати на змаганнях Префонтейн Классік у Юджині Ольга мала за контрактом, і так вже склалося, що свій 28 День народження чемпіонка Європи, переможниця командного чемпіонату Європи та призерка Континентального Кубку відсвяткувала в змагальному секторі тріумфальною перемогою.

 

 

Saladuha_Barcelona2010
Свій літній сезон 2011 року Ольга відкрила спробою, в якій приземлилась на позначці її переможного минулорічного результату євро першості в Барселоні – 14м81см (вітер +1.5м/с). В другій спробі Саладуха побила свій особистий рекорд – 14м89см (вітер +1.4м/с).  А в третій – донеччанка показала найкращий результат сезону в світі й вдруге за один старт перевершила особисте досягнення – 14м98см. Від трьох наступних спроб Ольга відмовилася. І, можливо, єдиною маленькою гірчинкою у її келиху шампанського до святкування Дня Народження стали 2 сантиметри, що тепер відділяють нашу стрибунку потрійним від заповітної позначки у 15 метрів. Втім, у срібної призерки турніру Блессінг Уфодіами зі США українка виграла 92см.

 

 

Тепер з 4 очками Ольга Саладуха разом з кубинкою Яргеліс Савіньє очолює Діамантові Перегони 2011 року з потрійного стрибка у жінок.

 

Попередня статтяПеремоги українців у Бидгощі
Наступна статтяПал тридцатилетний мировой рекорд