5 українок стартуватимуть на 5-моу етапі Діамантової Ліги

193

9 червня 2001 столиця Норвегії прийматиме п’ятий етап найпрестижнішої легкоатлетичної серії Samsung Diamond League 2011.

 

На EXXONMobil  Bislett Games стартуватимуть  п’ятеро українських легкоатлеток. Переможниця попереднього етапу Діамантової Ліги в американському Юджині Ольга Саладуха знову боротиметься за бали в діамантових перегонах жіночого потрійного стрибка. Нагадаю, що в США донеччанка перемогла з особистим рекордом та найкращим результатом сезону в світі 14м98см. Однак, в секторі Осло компанію чинній чемпіонці Європи складуть куди більш серйозніші суперниці. Насамперед, чемпіонка світу в закритих приміщеннях, чемпіонка та рекордсменка Азії Ольга Рипакова із Казахстану, котра минулого року на Континентальному Кубку здобула перемогу зі своїм найкращим результатом в кар’єрі 15м25см. Хоча нинішнього року результат казахської атлетки складає лише 14м22см, вона все потужніше набирає спортивну форму від старту до старту. Навряд чи захоче відсиджуватися за спиною Саладухи і кубинка Яргеліс Савіньє. Дворазова чемпіонка світу ще в березні стрибнула на 14м95см і вільно почувалася на першій сходинці світового топ-листа, доки звідти її не посунула українка. До речі, Савіньє і Саладуха здобули по одній перемозі на етапах Діамантової Ліги нинішнього року і, маючи в активі по 4 очки кожна, очолюють діамантові перегони у своїй дисципліні. Нагадаю, що шанхайський етап Яргеліс виграла з результатом 14м68см.

 

Povh_Ryemyen_Paris2001На жіночій стометрівці стартуватимуть чемпіонки Європи в естафеті 4х100м, золота та срібна призерки чемпіонату Європи в закритих приміщеннях Олеся Повх та Марія Рємєнь.  І Олеся, і Марія свої найкращі результати на 100м показали минулого року 11.29 та 11.25сек відповідно. Втім, Рємєнь вже 7 червня 2011 року зуміла повторити свій рекорд, вигравши міжнародний турнір під Парижем. Олеся ж на цих змаганнях фінішувала другою за 11.32, щойно відкривши свій сезон на найкоротшій літній дистанції. Найголовнішими суперницями наших дівчат в Осло стануть чемпіонка Європи Верена Сейлер із Німеччини, болгарка Івет Лалова, в активі якої особистий рекорд 10.77сек та господарка турніру Еззін Окпараебо, котра на зимовому чемпіонаті Європи минулого березня фінішувала слідом за нашими дівчатами.

 

Срібна призерка Кубку України з бігу на 400 метрів з бар’єрами Ганна Ярощук заявлена в Осло на гладкій чотирьохсотметрівці.  З нею в забігові стартуватимуть срібна призерка Олімпійських Ігор Татьяна Фірова із Росії, чемпіонка Європи Антоніна Крівошапка, триразова срібна призерка чемпіонатів світу зі США Новлен Вільямз-Міллз та переможниця попереднього етапу Діамантової Ліги в Юджині Аманте Моншо із Ботсвани. Усі вище названі суперниці Ганни мають особисті рекорди з 50 секунд.

 

На стометрівці з бар’єрами за вихід у фінал боротиметься Євгенія Снігур. Маючи доволі високий особистий рекорд, нинішній сезон Женя розпочала зі скромних 13.49сек, показаних на Кубку України. Головна претендентка на перемогу в цьому виді програми бронзова призерка паризького чемпіонату Європи в закритих приміщеннях норвежка Крістіна Вукічевич. Втім, жіноча стометрівка з бар’єрами в Осло не входить до програми Діамантової Ліги.

Попередня статтяКомандний чемпіонат Європи 2013 прийматиме британський Гейтсхед
Наступна статтяМарія Рємєнь перемогла в Монтрєулі