Єфремова та Бризгіна перемогли у Турині, Карсак – у Франції

228

В італійському Турині відбулися міжнародні легкоатлетичні змагання серії European Premium Meeting – Меморіал Прімо Небіоло, де стартувала чимала компанія українських легкоатлетів. Втім, лише трьом із наших спортсменів вдалося фінішувати в числі призерів.

 

У жіночому забігові на 400 метрів першою на фініші була Антоніна Єфремова. Переможний результат донеччани 51.43сек.

 

Єлізавета Бризгіна здобула перемогу у забігові на 100 метрів серед жінок віком до 23 років. Цього разу чемпіонка Європи в естафеті 4х100м показала результат 11.79сек.

 

На дистанції 800 метрів серед жінок переможниця Кубку України Лілія Лобанова знову «розміняла» двохвилинний рубіж, зупинивши секундомір на позначці 1:59.28сек. Втім, з таким показником броварчанка фінішувала другою, пропустивши на першу сходинку п’єдесталу кубинку Юнейсі Сантюсті (1:59.00). У цьому ж забігові п’ятий результат показала юна Анастасія Ткачук – 2:02.51

 

В секторі для стрибків у висоту серед чоловіків виступали одразу два українці. І цього разу молодість взяла гору над досвідом. Екс-чемпіон світу серед юніорів Богдан Бондаренко, взявши висоту 2м22см, вписав своє прізвище в четвертий рядок фінального протоколу в той час, як екс-чемпіон світу Юрій Кримаренко з показником 2м15см зупинився на сьомій позиції. Перемогу в боротьбі висотників здобув росіянин Алєксєй Дмітрік – 2м25см.

 

Четверту та сьому позицію застовпили за собою українські легкоатлети ще в одному секторі – для метання спису серед жінок. За крок від призової трійки зупинилася Віра Ребрик. В активі ялтинки 58м73см. Юна Катерина Дерун була сьомою – 53м01см. Перемогу у цій дисципліні відсвяткувала британка Голді Сайєрз . Їй єдиній вдалося наметати спис за позначку 60м – 60м30см.

 

Дар’я Деркач виступала одразу в двох видах програми: 100 метрів з бар’єрами та потрійний стрибок. У бар’єрному спринті українка фінішувала сьомою за 15.04сек, а в секторі для потрійного з показником 13м49см піднялася на п’яту позицію.

 

Олексій Сокирський та Андрій Мартинюк фінішували відповідно шостим та сьомим в секторі для метання молоту серед чоловікв. Результати наших хлопців 70м16см та 69м82см. Перемога серед молотобійців дісталася росіянину Алєксєю Загорному – 81м49см.

 

Дев’ятиразовий чемпіон Європи з кросу Сергій Лебідь у сильній компанії стаєрів був дев’ятим на фініші чоловічого бігу на 5000 метрів. В активі українця – 13:39.25сек. Переміг на цій дистанції марокканець Азіз Лахбабі – 13:14.07сек.

 

Ще одну перемогу відсвяткували марокканці у забігові на 1500 метрів серед чоловіків. Цього разу швидкими секундами 3:31.92сек відзначився Амін Лаалу. Олександр Борисюк показав дванадцятий результат 3:45.04.

 

Всі результати Меморіалу Прімо Небіоло у Турині можна переглянути тут.

 

А тим часом здобутки наших легкоатлетів на міжнародній арені доповнила Катерина Карсак. На міжнародному старті у французькому Гєрувіллє одеситка перемогла в секторі для метання диску з результатом 61м48см.

Попередня статтяПобедный дубль украинок в Касселе
Наступна статтяЛегкоатлетичний вік-енд у виконанні українців