Рудіша знову очолив світовий топ-лист на 800м, Стьопіна – перша в Нансі, Влашич бере 2м

239

Чинний рекордсмен світу з бігу на 800 метрів серед чоловіків Девід Рудіша повернувся на трек після травми. На другому етапі французької серії Pro Athle Tour у Нансі кенієць виграв свій забіг з результатом 1:43.46сек.

 

Змагальний сезон 2011 року Рудіша почав ще 3 березня перемогою на змаганнях у Мельбурні з показником 1:43.88сек.   За тиждень у Сіднеї кенієць знову переміг – 1:44.80. Продовжити свій сезон Рудіша планував ще на першому етапі Діамантової Ліги, але через травму змушений був зробити тривалу перерву не лише у змагальному календарі, а й у власних тренуваннях. За цей час суденець Абубакер Какі оновив світовий лист на дистанції 800 метрів серед чоловіків, вписавши туди результат 1:43.68сек. Однак, повернення рекордсмена світу на трек швидко розставило все на свої місця.

 

У переможному забігові на доріжці Нансі пейсмейкером для Рудіші незмінно працював Саммі Тануї. Позначки у 200, 400 та 600 метрів Рудіша пройшов за 24.8сек, 50,1сек, 1:16.1сек відповідно.

 

«Після травми я дуже хвилювався, чи зможу повернутися на бігову доріжку, не втративши чогось у фізичній формі, – сказав Рудіша після старту. – Мені не терпілося перевірити, чи все зі мною гаразд. Зараз я вже дещо заспокоївся, зрозумівши, що провів чудовий біг і показав доволі високий результат.»

Наступний свій забіг Девід Рудіша проведе на етапі Діамантової Ліги в Лозанні 30 червня. Далі рекордсмен світу готуватиметься до національного чемпіонату Кенії, де він має пройти відбур до чемпіонату світу в Тегу.

Двоє українських легокатлеток виступали на страті в Нансі, й обидві – в секторі для стрибків у висоту. Срібна призерка нещодавнього командного чемпіонату Європи Віта Стьопіна перемогла у цій дисципліні з результатом 1м89см. Вона стала єдиною висотницею, кому підкорилася ця висота. Оксана Окунєва фінішувала третьою, програвши за спробами господарці турніру Мелані Мелфорд. Обидві атлетки подолали планку на позначці 1м86см.

А тим часом у хорватському Спліті на спеціалізованих змаганнях зі стрибків у висоту, що відбувалися на площі, Бланка Влашич вперше у нинішньому сезоні подолала планку на позначці 2м рівно і виграла змагання. Другою тут була болгарка Венеліна Вєнєва-Матєєва (1м98см), третьою – росіянка Свєтлана Школіна (196см).