Амстердам та Белград – дві столиці двох чемпіонатів Європи

288

На 131-ому засідання Ради Європейської федерації легкої атлетики було прийнято рішення, що легкоатлетичний чемпіонат Європи 2016 відбудеться в Амстердамі. У переліку кандидатів на проведення континентальної першості значилися ще два міста – хорватський Спліт та турецький1 Стамбул.

 

 

Змагання в Амстердамі пройдуть на Олімпійському стадіоні, який приймав Ігри ще у 1928 році. Легкоатлетичний чемпіонат Старого Світу завітає до Нідерландів вперше з 1934 року. Нагадаємо, що з наступного літа чемпіонати Європи з легкої атлетики відбуватимуться раз на два роки. Найближчий із них стартуватиме наступного літа – 27 червня у Гельсінкі, а у 2014 році турнір відбудеться у швейцарському Цюріху.

 

 

 

 

Сьогодні ж ЄАА визначилася з містом-господарем чемпіонату Європи з кросу 2013 року.  Честь приймати ці змагання випала на долю столиці Сербії – Белграда, який прийматиме найкращих кросменів Старого Світу у другу неділю грудня 2013 року.  Найближчий чемпіонат Європи з кросу відбудеться вже трохи більше, аніж за місяць у словенській Веленьї, а у 2012 році європейські кросмени мірятимуться силами у столиці Угорщини – Будапешті.

Попередня статтяСпліт, Стамбул чи Амстердам?
Наступна статтяІААФ визначила трійки фіналістів у боротьбі за звання найкращих