Новини Океанії. Хукер відновлюється після травми, а Пірсон навпаки – травмується.

261

Олімпійський чемпіон зі стрибків з жердиною австралієць Стів Хукер відновився після чисельних травм і готовий до виступу на змаганнях. Вперше за останні шість років чемпіон світу 2009 року стартуватиме на домашніх змаганнях Adelaide Track Classic, які відбудуться 28 січня 2012 року.

«Я набрав непогану спортивну форму після кількох місяців інтенсивних тренувань, – говорить Хукер. – Здається, я навіть отямився після дуже складного для себе року. Травми мене не турбують. Отже, потрібно рухатися вперед і зберігати позитивний настрій.»

Зараз першочерговим завданням для Стіва є підготовка до національного чемпіонату, де визначатиметься австралійська збірна на Олімпійські Ігри. Жердинник зазначив, що готовий захищати свій чемпіонський титул в Лондоні.

 

 

Pearson_Sally_2011Натомість співвітчизниця Хукера, найкраща легкоатлетка 2011 року Саллі Пірсон травмувалася під час традиційного легкоатлетичного фестивалю у себе на Батьківщині. Чинна чемпіонка світу з бігу на 100 метрів з бар’єрами провела чудовий сезон без особливих проблем зі здоров’ям. Вигравши 15 із 16 стартів 2011 року Саллі все ж таки побоювалася, що часті виступи на змаганнях, які супроводжуються перевтомою та браком часу на відновлення, все ж таки колись можуть датися взнаки.  
Побоювання атлетки стали прикрою реальністю на турнірі Victorian Athletic League, де Пірсон стартувала з бігу 120 метрів. Переможець цього забігу отримував спонсорські призові у розмірі 5 тисяч доларів. Чемпіонка світу з бар’єрного бігу була очевидним фаворитом цієї дисципліни, довівши це чималим відривом від суперниць у фіналі. Але за 10 метрів до фінішу атлетка практично зупинилася, відчувши гострий біль у нозі. Організатори змагань терміново відвезли Саллі у госпіталь, де лікарі виявили ушкодження чотириглавого м’язу стегна.
Adams_Valeri_Daedu_FlagТепер повноцінна підготовка чемпіонки світу до майбутньої Олімпіади знаходиться під загрозою. Фаворитка Лондона на коротких жіночих бар’єрах має не лише відновитися у стислі терміни, а й набрати потрібну форму.  У будь-якому разі серйозна травма ставить під питання можливість Пірсон додати до олімпійського «срібла» Пекіна лондонське «золото».

 

 

Триразова чемпіонка світу зі штовхання ядра, олімпійська чемпіонка Пекіна Валері Адамс планує стартувати на чемпіонаті світу в закритих приміщеннях в Стамбулі. Захистити свій титул дворічної давнини для новозеландки – питання принципове, втім, не головне. Насамперед, Для Валері важливо і надалі прогресувати у своїх результатах.

«Мені вже 27 років, – говорить Адамс. – 12 з них я провела у спорті, але я все ще продовжую встановлювати особисті рекорди. А це бодай щось, а значить. Якщо я і надалі зможу показувати результати за 21 метр, то зможу перейти на якісно новий рівень. І наплювати мені на світовий рекорд. Моя мета на 2012 рік – покращити особистий рекорд і виграти Олімпіаду.»

Попередня статтяМировой рекорд Макау ратифицирован
Наступна статтяЕвропейские дисквалификации