Африка: Семеня, Мокоена, Кіпроп – лідери світового сезону

283

РRETORIA (RSA): Чемпіонка світу 2009 року з бігу на 800 метрів Кастер Семеня після двох перших доволі повільних стартів сезону і закидів іноземних ЗМІ щодо неспроможності виконати Олімпійський кваліфікаційний норматив, успішно реабілітувалася на третьому старті Yellow Pages meeting у ПАР. Семеня не лише першою в сезоні розміняла двохвилинний рубіж, але й очолила світовий топ-лист з результатом 1:59.58. При чому атлетка показала абсолютно невимушений і легкий біг. Наступний старт Семеня має зробити 25 травня у чеській Остраві, де на неї чекає зустріч з чинною Олімпійською чемпіонкою та переможницею минулого чемпіонату світу в закритих приміщеннях Памелою Джелімо із Кенії.  

Ще один найкращий результат сезону в світі на змаганнях у Преторії встановив чемпіон світу в закритих приміщеннях 2008 року Котсо Мокоена. В секторі для стрибків у довжину результат південноафриканця склав 8м29см при нульовому показнику вітру.

MUMIAS (KEN): Рекордсмен світу з бігу на 800 метрів Девід Рудіша показав досить високий результат на вдвічі короткій дистанції, виступаючи на змаганнях  Athletics Kenya meet. Рудіша стартував лише у забігові й відмовився від участі у фіналі. Натомість олімпійська чемпіонка Памела Джелімо перемогла у фіналі бігу на одне коло з результатом 53.6сек (54.5 – її результат у забігові). Ще один переможець пекінської Олімпіади Асбель Кіпроп очолив світовий топ-лист бігунів на 1500 метрів, вигравши змагання у Муміасі з показником 3:35.4.  

Попередня статтяАмериканские старты
Наступна статтяКения сделал нелегкий выбор