Мєнкова, Парс та Ібаргуен – лідери світового сезону

258

Брест (Білорусь). Сенсаційно почала сезон олімпійська чемпіонка Пекіна з метання молоту Оксана Мєнкова. На Меморіалі Євгена Шукевича в Бресті білоруска здобула перемогу з новим національним рекордом та найкращим результатом сезону в світі 78м19см (76.50 – 78.19 – х – 70.34 – 71.94 – 75.04). Це третій результат у світовій історії жіночого метання молоту та перший показник Мєнкової за сімдесятиметрову межу з 2009-ого року.

«Нарешті після кількох років я змогла вийти на високий рівень результатів, встановити національний рекорд і виконати кваліфікаційний норматив до Лондонської Олімпіади, – сказала Мєнкова після старту. – Після народження доньки моєю найголовнішою метою було повернутися у належній спортивній формі в сектор саме у 2012 році до Олімпійських Ігор. Але навіть мене цей результат приємно здивував. Я очікувала, що зможе наметати близько 75-ти метрів. Тепер я зможу цілком сконцентруватися на олімпійській підготовці.»

У чоловічому секторі для метання молоту перемогу здобув Павло Кривицький – 79м10см. Другим фінішував срібний призер пекінської Олімпіади Вадим Девятовський – 77м72см. До речі, це був перший офіційний старт Вадима після тривалої допінг-історії, в якій атлета було таки виправдано. Третій показник у Юрія Шаюнова – 77м72см. Гість із Польщі Пржемислав Чайковський виграв чоловіче метання диску – 63м42см.

Ibarguen_Caterine 

Везпрем (Угорщина). Срібний призер чемпіонату світу в Тегу Крістіан Парс на місцевих змаганнях виграв метання молоту серед чоловіків з найкращим результатом сезону в світі – 81м16см. За статистикою це 46 старт угорця, де йому вдалося перетнути вісімдесятиметрову межу.

 

Меделлін (Колумбія). Ще одне оновлення світового топ-листа відбулося на ): Restrepo Grand Prix meet і знову відзначилася призерка минулого чемпіонату світу. Катерін Ібаргуен в секторі для стрибків потрійним серед жінок приземлилася на позначці 14м95см, що лише 4 см від її особистого континентального рекорду.

Новий національний рекорд Колумбії встановив Дієго Паломегуе на дистанції 400м серед чоловіків – 45.62сек.