Президент ФЛАУ провів нараду з головними та старшими тренерами збірної

241
logo flau
          3 грудня президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул, перший віце-президент Євген Баженков і в. о. голови тренерської ради Олександр Величко провели нараду з головними та старшими тренерами національної збірної України з легкої атлетики.
          Під час засідання було обговорено вимоги та побажання до майбутніх кандидатів на посаду державного та головних тренерів команди і запропоновані напрямки вдосконалення їх роботи.
          «З тими традиціями, які є в українській легкій атлетиці, нам не можна стояти на місці. Ми маємо вирішити серйозні завдання, адже результати, показані на Олімпійських іграх у Лондоні, нас не влаштовують, – зазначив заступник голови Державної служби молоді та спорту України Вадим Сисюк, який взяв участь у нараді. – Держслужба молоді та спорту має намір оптимізувати стосунки з Федерацією легкої атлетики України. Також хочу наголосити на тому, що ми жорстко контролюватимемо усі кошті, які виділятимуться на підготовку спортсменів».
          Серйозні завдання ставить перед собою і ФЛАУ. Першочергове питання – повернення федерації статусу національної.
          Крім того найближчим часом буде призначено нову команду тренерів. Існуюча модель тренерської структури себе не виправдала. Надалі працювати зі збірною будуть державний тренер та п’ять головних тренерів по видам: спринт, витривалість, стрибки, метання та багатоборства.
          «Конкурс на заміщення вакантних посад триватиме протягом місяця – з кінця листопада до кінця грудня – і буде максимально прозорим», – наголосив президент ФЛАУ Ігор Гоцул.
          17 грудня на виконкомі ФЛАУ буде створено комісію, яка заслухає усіх кандидатів. При обранні тренерів висновки комісії будуть узяті до уваги. Програми претендентів на заміщення вакантних посад будуть опубліковані на офіційному сайті федерації.
          «Завдання головного тренера – знати про підготовку команди усе від «А» до «Я», по мірі необхідності виїжджати з нею на учбово-тренувальні збори. І, що важливо, він не повинен безпосередньо займатися тренерською діяльністю, тобто виховувати власних спортсменів», – зазначив Олександр Величко.
          Олександр Іванович закликав використовувати досвід іноземних колег та звернув увагу нинішніх наставників на важливість науково-методичної роботи.
Найближчим часом буде проведено глибокий аналіз виступів спортсменів та роботи тренерів. Олександр Іванович наголосив на важливості відображення динаміки результатів з 2009 по 2012 рік, а якщо атлет і надалі залишається у спорті – то також з 2013 по 2016 роки.
          Крім того кожен зі старших тренерів повинен скласти топ-10 результатів у своєму виді за всю історію і окремо за 2012 рік. Це стосується не лише національної команди, а й юнаків, юніорів і молоді.
          На завершення наради слово знову взяв президент ФЛАУ Ігор Гоцул: «Завдання Федерації легкої атлетики не стільки командувати, скільки зайняти позицію, яка дозволяла б окрім іншого бути корисними держслужбі, тренерам та спортсменам. А те, наскільки чітко ми налагодимо з вами співпрацю і наскільки точно ви зможете донести необхідну інформацію далі, і визначить ефективність нашої з вами роботи».