Як українські атлети провели збір у Португалії (ФОТОЗВІТ)

307

 

     Зовсім скоро розпочнеться новий легкоатлетичний сезон. Та перш ніж зануритися у перипетії боротьби на світовій арені, звернемо увагу на Україну і на те, як наші спортсмени готувалися до нового сезону.

     Дехто вирішив залишитися в Україні, дехто провів учбово-тренувальні збори у Польщі або Чорногорії. Але цього разу ми вирішили звернути увагу на одну з найтепліших європейських країн – Португалію. Саме там, у Монте-Горду, з 2 до 23 грудня збір провів цілий ряд провідних атлетів країни, включаючи, зокрема, спринтерів, стрибунів у висоту і багатоборців.
     Монте-Горду – містечко на узбережжі Атлантичного океану, неподалік від кордону з Іспанією. Це один з найперших курортних пунктів в Алгарве. Він славиться не лише своїми широкими піщаними пляжами, а й тим, що вода в океані тут на кілька градусів вища, ніж на решті узбережжя провінції.
     Власне, пляжі – це найголовніше, що приваблює більшість туристів у Монте-Горду. Містечко не може похвалитися багатою історією. Хоча визначні пам’ятки є і тут. Приміром, заповідник або руїни замку. Та наші атлети їхали до Португалії не заради пляжів чи прогулянок історичними місцями, а перш за все, задля підготовки до нового сезону. Хоча така природа навколо лише сприяла тренуванням.
     Якщо проживали наші атлети у Монте-Горду, то тренуватися їм довелося у містечку Віла-Реал-де-Санту-Антоніу, що у 2,5 км. Саме там розташований сертифікований спортивний комплекс IAAF з однойменною назвою. Доїхати туди не було проблемою, адже до послуг спортсменів завжди були мікроавтобуси. Щоправда, охочі могли прогулятися і пішки. Приміром, лісовими стежками, тим самим скоротивши дорогу.
     Тренування проходили двічі на день. Окрім стадіону у розпорядженні атлетів були тренажерний зал і комплекс для відновлення.
Побігати можна було не лише на стадіоні, а й у лісі, де є траси з розміткою. А доповнювали місця для тренувань берег з чудовим піском і гірки, яких у цій місцевості було достатньо.
 
 
            Найкраще стартувати на березі океану вдалося Альоні Колесниченко та Ганні Ярощук
 
             Дмитро Дем’янюк завжди під пильним наглядом…
 
            …тренера Валерія Лебедюка
 
            Прислухається до порад тренера і багатоборка Ганна Мельниченко
 
            Як результат – чергова висота Ганни…
 
            …і чарівна посмішка після хорошого тренування
 
            Такі професійні атлети, як Христина Стуй, ніколи не відмовляються від розминки
 
            Не виняток і Ганна Ярощук
 
            А ось Христина Стуй уже на біговій доріжці
 
            Якщо спортсмени втомилися від стадіону…
 
            …завжди можна пробігтися лісовими трасами, як це роблять Наталія Погребняк і Станіслав Мельников…
 
            …або потренуватися біля океану, як Єлизавета Бризгіна
 
           Запорука вдалого тренування – аналіз усіх його деталей. Схоже, такої ж думки Станіслав Мельников
 
Фото надані Дмитром Дем’янюком. Більше знімків – на сайті СК «Висота».
 

 

Попередня статтяНоворічні вітання від атлетів
Наступна статтяУкраїнці вирушають в Единбург на Bupa Great Edinburgh XCountry