Дженніфер Сур та президент ВФЛА – про світовий рекорд зі стрибків з жердиною

453
Америка Дженніфер Сур побила рекорд Олени Ісінбаєвої зі стрибків з жердиною у приміщенні (5,02 м). Після свого тріумфу вона зазначила: «Я знала, що це може статися. Від мене вимагалася хороша фізична форма, концентрація на результаті і увага до порад наставника. Мій потенціал було видно на тренуваннях, але я не хотіла, щоб усі про це знали».

 
До рекордного стрибка особистим досягненням Сур були 4,88 м.
 
Рекорд Сур прокоментував також президент Всеросійської федерації легкої атлетики Валентин Балахнічов:
 
«Не знаю всього про Дженніфер Сур, для мене ближчі свої спортсмени. Але той факт, що вона виграла «золото» у Лондоні, багато про що говорить. Її рекордний стрибок я не бачив, але думаю, настільки покращити свій результат американці вдалося завдяки роботі над технікою стрибка.
 
Так, Сур 31 рік. Але рівень досягнень у спорті визначається не лише віком. Звичайно, найчастіше спортсмени розкриваються у 20-25 років. Але з точки зору психології на пік людина може вийти і у більш пізньому віці. У легкій атлетиці багато що залежить від психології. Чому до цих пір не побили рекорд Сергія Бубки? Тому що люди не можуть подолати психологічний бар’єр і стрибнути більше шести метрів.
 
Олена Ісінбаєва не раз говорила про те, що для неї головне завдання – перемогти на чемпіонаті світу у Москві. Потрібно буде для цього стрибнути на 4,80 чи 5 метрів – не так важливо. Ісінбаєва за кар’єру встановила 28 світових рекордів. У Сур рекордів було набагато менше, вона зберегла свій психологічний потенціал. Олена, б’ючи один рекорд за іншим, його витрачала. Психологічний потенціал – це матеріал, який розходиться, і його важко зберегти.
 
За матеріалами сайту IAAF та www.sovsport.ru