Олеся Повх і Марія Рємєнь – про самопочуття та плани на літній сезон

234
«Дівчатка великі молодці! Вони на тренуваннях завжди викладаються на сто відсотків, а то і більше. І зараз готові рвати і метати, особливо Леся, адже вона пропускала зимовий сезон і вже рветься в бій», – сказав Михайло Рурак про Олесю Повх і Марію Рємєнь.

 
У працездатності дівчат сумніватися не доводиться. Протягом кількох років вони виступають на найвищому рівні на чемпіонатах Європи і світу, а олімпійська бронзова медаль у складі естафетної команди 4х100 метрів вкотре це підтвердила.
 
Цього року у зимовому сезоні стартувала лише Рємєнь. Повх взяла паузу і приділила увагу своєму здоров’ю. Після драматичного фіналу з бігу на 60 метрів на чемпіонаті Європи у приміщенні довелося зайнятися собою і Марії. Останні метри дистанції вона долала з травмою.
 
«Після чемпіонату Європи залікувала травму, зараз почуваюсь добре. На тренуваннях усе виконую у повному об’ємі. Скоро змагання, дай Бог, там все складеться добре, – розповідає Марія. – Ми вирішили не їхати лікуватися за кордон, адже у нас теж є хороші лікарі. Тим самим дали собі повний відпочинок і нога досить швидко відновилася».
 
Слова Михайла Івановича про готовність до боротьби підтвердила і Олеся: «Зараз уже все добре. У повній тренувальній готовності до бою. Тренування проходять нормально, все виконуємо, не сачкуємо і на здоров’я не скаржимося. Про змагання поки що говорити рано, адже перший старт у нас обох буде на всеукраїнській Універсіаді (16-19 травня, Ялта), а основні – ще пізніше».
 
Підготовку до сезону дівчата проводили в Україні. Були на зборах в Євпаторії та Ялті, певний час тренувалися в Запоріжжі. Першим стартом, як і сказали Марія і Олеся, у них запланована Універсіада. Проте вже є запрошення на «Діамантову лігу». «Запрошення і справді є, – каже Марія. – Але спочатку потрібно набрати форму, щоб мати там достойний вигляд. Хотілось би боротися з лідерами, а не бігти вкінці».
Фото: Вікторія Ткачук
 
Попередня статтяОльга Брызгина: «Украинскому спорту необходим закон о меценатстве»
Наступна статтяВедучий «Спортивного майданчика» та Віктор Сторч говоритимуть про чемпіонат України з напівмарафону