День перемоги Дніпропетровськ відзначить чемпіонатом України з напівмарафону

243
9 травня Дніпропетровськ прийматиме чемпіонат України з напівмарафону.

 
Цього року спортивному святу в місті на березі Дніпра виповнюється 69 років. Святом ми називаємо ці змагання недаремно, адже крім напівмарафону буде проводитися ще цілий ряд забігів. Спочатку на старт вийдуть команди загальноосвітніх шкіл, ліцеїв, гімназій, ПТУ, технікумів та вузів. Близько 2000 людей візьмуть участь у естафеті. Складатися вона буде з 12 етапів – 6 чоловічих та 6 жіночих – і проходитиме просп. Карла Маркса та набережною міста. Після цього буде дано старт чемпіонату України з напівмарафону.
 
Якщо естафета налічує вже майже 70 років, то чемпіонат України з напівмарафону Дніпропетровськ прийматиме всьоме. Найсильніші спортсмени країни бігтимуть сім 3-кілометрових кіл (усього 21 км 97,5 м) і розграють звання найкращих серед дорослих, молоді та юніорів. Як повідомив головний тренер з видів витривалості Юрій Андрущенко, чемпіонат України буде одним з етапів відбору на Кубок Європи з бігу на 10 км та чемпіонат світу з напівмарафону.
 
На жителів і гостей міста також чекають забіги на 3 і 6 км.
 
Урочиста церемонія відкриття змагань – о 14:45. Старт чемпіонату України з напівмарафону – о 16:30. Запрошуємо
 
Звертаємо вашу увагу на те, що з 15:00 до 18:30 на просп. Карла Маркса у Дніпропетровську буде перекрито автомобільний рух.
 
Траса змагань:
 
За матеріалами ФЛАУ та ФЛА Дніпропетровської обл.
Попередня статтяГанна Князева вийшла в лідери світового сезону з потрійного стрибка
Наступна статтяКалендар змагань на 6-12 травня