Українські легкоатлети провели збір у Чорногорії (фото)

266
25 квітня – 3 травня невелика група українських легкоатлетів на чолі з тренером Валерієм Чередниченком провела навчально-тренувальний збір у Барі (Чорногорія). Збір був організований за ініціативи посла України в Чорногорії Оксани Слюсаренко.

 
На початку квітня Оксана Слюсаренко звернулася до міністра молоді та спорту України Равіля Сафіулліна з проханням посприяти в організації збору для українських спортсменів. «Оксана Олександрівна плідно працює над духовним і культурним напрямками життя країни. Зараз вона також зробила акцент на спорті, – розповідає Валерій Євгенович, який протягом кількох років працював у країнах Балканського півострова. – На щастя, Равіль Сафович підтримав ініціативу Оксани Олександрівни і організував збір для невеликої групи атлетів».
 
Група з девяти осіб провела у Барі лише кілька днів. Проте за цей час атлети не лише змогли потренуватися у чудових умовах, а ще й взяли участь у змаганнях, семінарах. Збори були організовані для країн Балканського півострова та України, що допомогло не лише спортсменам, а й тренерам обмінятися досвідом.
 
Зі спортсменів у Чорногорію приїхали Ксенія Карандюк, Євген Гуцол, Михайло Книш та Вікторія Клочко. З тренерів крім Валерія Чередниченка також були Максим Островський, Олександр Прокудін, Леонід Пилипей та В’ячеслав Мельничук. Чекали в Барі і рекордсмена світу серед юніорів з метання диску Микиту Нестеренка. Про його приїзд навіть писали в газетах. Проте в останній момент проблеми зі здоров’ям завадили йому вирушити на балканський збір.
 
Приїзд Нестеренка був цікавий ще й тим, що на зимовому Кубку Європи з метань єдиним, хто його обіграв, став чорногорець Даніель Фуртула. І в Барі могло відбутися їхнє повторне протистояння. Та змагання 1 травня пройшли без Микити. Однак решта українців встановили особисті рекорди або наблизилися до них. Ксенія Карандюк перемогла з бігу на 100 метрів (11,65 с) та 400 метрів (52,01 с). Євген Гуцол виграв 400-метрівку (46,57 с), а Михайло Книш фінішував слідом (47,03 с). Вікторія Клочко перемогла у секторі для метання диска (55,44 м), а зі штовхання ядра була другою (14,99 м). Не залишився без нагороди у змаганнях ветеранів і Максим Островський.
 
«У Чорногорії у нас була не лише спортивна, а й дипломатична місії. І ми з обома справилися, – каже Чередниченко. – Ми залишилися задоволені зборами, а балканці — нашим приїздом. Тепер нас чекають у Барі восени. Сподіваємось, наша група буде більшою».
 
Більше фото за лінком: https://picasaweb.google.com/102044867196390217915/_201302
Фото надані Максимом Островським
Попередня статтяІрина Ліщинська стала гостею «Комсомольської правди”
Наступна статтяГарри Марра: «Выступать просто “хорошо” для Эштона Итона недостаточно»