18 українських атлетів вирушать на Кубок Європи-2013 зі спортивної ходьби

300
19 травня у Дудінце стартує 10-й Кубок Європи зі спортивної ходьби. З нинішнього року за цими змаганнями ще уважніше стежитимуть українці, адже вже у 2015-му Івано-Франківськ планує прийняти їх у себе. Наразі ведеться активна робота над тим, щоб саме українська заявка перемогла. А поки що за перемогу боротимуться атлети.

 
У Словаччину приїдуть 283 спортсмени з 29 країн. Нагороди традиційно розіграють між дорослими та юніорами. Дорослі спортсмени змагатимуться на дистанціях 20 км (чоловіки та жінки) і 50 км (чоловіки). Усього на дистанції 20 км на старт вийдуть 75 чоловіків з 18 команд та 58 жінок з 12 команд; на старт дистанції 50 км – 50 спортсменів з 10 команд. Юніори виступатимуть на дистанції 10 км. Участь у змаганнях візьмуть 54 атлети з 18 команд та 46 атлеток з 15 команд.
 
Два роки тому, у Португалії, Ігор Лященко виграв змагання серед юніорів як в індивідуальній дисципліні, так і в команді. А жінки у командному заліку посіли третю сходинку. Цього року українська делегація в Дудінце буде представлена 27 особами, 18 з яких – атлети.
 
Список української делегації на участь у Кубку Європи-2013 зі спортивної ходьби
 
Спортсмени
Чоловіки
20 км: Дмитренко Руслан, Коваленко Назар, Ковенко Андрій, Лосєв Іван
50 км: Банзерук Іван, Будза Сергій, Главан Ігор, Казанін Олексій
 
Жінки
20 км: Кашина Інна, Оляновська Людмила, Шумкіна Олена, Яковенко Ольга
 
Юніори, 10 км
Хлопці: Шварик Юрій, Світличний Сергій, Закальницький Мар’ян
Дівчата: Мирончук Валентина, Оляновська Олександра, Радко Ксенія
 
Офіційна делегація: Андрущенко Юрій, Соломін Анатолій, Бех Олена, Тобіас Денис, Яловик Володимир, Діденко Антон, Чміленко Юрій, Шевченко Олександр, Матешко Віталій
 
Зазначимо також, що змагання проводяться один раз на два роки. З розкладом Кубка Європи-2013 можна ознайомитися за лінком: http://www.european-athletics.org/files/ECRW/ECRW_Dudince_Timetable_-_updated.pdf