«Діамантова ліга», Юджин: Ольга Саладуха – лідер світового сезону

273
На етап «Діамантової ліги» в Юджині Ольга Саладуха приїхала рекордсменкою змагань з потрійного стрибка. 2011 року вона настрибала тут 14,98 м. Вдало для неї складалися змагання і цього разу. Протягом чотирьох спроб Ольга трималася першою. Більше того, її четвертий стрибок став найкращим у світі нинішнього сезону – 14,85 м.

 
Корективи внесла п’ята спроба. Катеріне Ібаргуен з Колумбії приземлилася на позначці 14,93 м, які і принесли їй перемогу. Проте очолити світовий топ-лист сезону їй завадив вітер. Він перевищував допустиму норму – 2,1 м/с. Як і в Шанхаї, Ібаргуен виграла етап, а Саладуха була другою. Проте лідером сезону у світі стала саме українка. Третьою була Кімберлі Вілльямс з Ямайки. Свій «бронзовий» стрибок на 14,78 м вона виконала, коли вітер дув зі швидкістю 2,7 м/с.
 
Участь у змаганнях брала також Ганна Князева, проте для неї змагання були менш вдалими. Єдиним стрибком за 14 метрів стала спроба на 14,15 м, яка принесла їй шосту сходинку.
 
Не найкращим чином етап склався і для Віри Ребрик. У найкращій зі спроб її спис полетів на 57,74 м, з якими вона замкнула вісімку учасниць. Перемогу з рекордом змагань відсвяткувала німкеня Крістіна Обергфьолль (67,70 м).